Ispiši ovu stranicu

Potpisan Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju

Potpisan Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju Grad Vukovar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o građenju za izvođenje radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju s predstavnikom zajednice ponuditelja Iver d.o.o. Čepin i Terra plant Zagreb Ivanom Dumančić. 

-Obnova Radničkog doma u Borovu naselju drugi je kapitalni projekt iz domene Intervencijskog plana grada Vukovara. Vrijednost radova je 60,7 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68% vrijednosti, 17% vrijednosti sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak vrijednosti financirat ćemo vlastitim proračunskim sredstvima. I na ovome nam je projektu partner Razvojna agencija Vukovar s kojom imamo izuzeto dobru suradnju - rekao je gradonačelnik Penava.

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i 3 etaže ukupno 6.960 kvadratnih metara zatvorenog dijela, koje će se prenamijeniti za potrebe Veleučilišta„Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima nalaziti učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina. Ugovor je ukupne vrijednosti 59.254.968,68 kuna, a rok izvođenja radova je 20 mjeseci.

Rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje kao i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Projekt će imat značajan utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, omogućiti će bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novima, modernim i suvremeno opremljenim prostorima.

-Projekt predstavlja stvaranje materijalnih uvjeta za daljnji razvoj Veleučilišta koje će biti korisnik prostora kao jedina visokoobrazovna ustanova na području Vukovara. Trenutno oko 800-900 studenata studira na Veleučilištu iz svih dijelova Hrvatske, što je velik doprinos ne samo društvenom nego i ekonomskom razvoju Vukovara - naglasio je prodekan Veleučilišta Slobodan Stojanović.

Direktor tvrtke Iver d.o.o. Ivan Dumančić zahvalio se gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi  na povjerenju za ovaj iznimno veliki projekt.  

-Nadam se da ćemo ispuniti sve zahtjeve. Radovi pred nama su zahtjevni, a rok je korektan-rekao je Dumančić.                                      

Pročitano 1068 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI