NAJNOVIJE
Obilježena 29. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježena je 29. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 13:47)
Projektom Ruka podrške za bolje sutra uposleno 15 žena

Humanitarna udruga Duga održala je u Ružičkinoj kući u Vukovaru uvodnu  konferenciju projekta  Ruka podrške za bolje sutra. Konferencija je održana  u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.  Projektom je uposleno 15 žena za 90 korisnika, naglasila je predsjednica Udruge Tamara Mikulić.

-Riječ je o pomoći u kući našim korisnicima dva puta tjedno, a svaka žena brine o šest korisnika. -rekla je Mikulić.

Uposlene su uglavnom osobe, samohrani roditelji, žrtve obiteljskoga nasilja ali i teže zapošljive osobe.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnoga fonda u iznosu od 1.385.800 kuna.

Police Socijalne samoposluge prazne

Mikulić je naglasila  kako na popisu potrebitih ove Udruge u okviru koje djeluje Socijalna samoposluga ukupno oko 600 obitelji s područja grada Vukovara koje se snabdijevaju osnovnim namirnicama  koje putem donacija stižu u Socijalnu samoposlugu.

-Imamo jedan trgovački lanac i jednu mljekarsku industriju kao stalne donatore koji nam šalju proizvode no veće količine namirnica nemamo za sada. Našim korisnicima podijelimo to što dobijemo,no potrebe su puno veće.- naglasila je Mikulić.

Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru potrebne su sve prehrambene namirnice kao i proizvodi za osobnu higijenu. Police u prazne, a pandemija koronavirusa nažalost uvjetovala je da već dulje vrijeme nemaju čime napuniti svoje police kako bi proizvode podijeliti potrebitim sugrađanima. Predsjednica Humanitarne udruge Duga apelira na sve ljude dobre volje da pomognu te izrazila nadu kako će se takva situacija ipak malo poboljšati u narednom razdoblju.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 12:09)
U Osječko-baranjskoj županiji 11 oboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je osoba pozitivno na koronavirus.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:51)
U Hrvatskoj 204 nova oboljenja

U Hrvatskoj su zabilježena 204 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.268.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:37)
U samoizolaciji devet učitelja i 199 učenika

Dvije su novooboljele osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna iz Vinkovaca i jedna iz Vrbanje, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:13)
Capak: U Hrvatskoj je 400.000 osoba bilo u kontaktu s koronavirusom

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljudi.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:49)
Predstavljen zbornik Franjevci u Vukovaru

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavljen je zbornik radova „Franjevci u Vukovaru - povijest, duhovnost i baština.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:37)

Potpisan Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju

Potpisan Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju Grad Vukovar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o građenju za izvođenje radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju s predstavnikom zajednice ponuditelja Iver d.o.o. Čepin i Terra plant Zagreb Ivanom Dumančić. 

-Obnova Radničkog doma u Borovu naselju drugi je kapitalni projekt iz domene Intervencijskog plana grada Vukovara. Vrijednost radova je 60,7 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68% vrijednosti, 17% vrijednosti sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak vrijednosti financirat ćemo vlastitim proračunskim sredstvima. I na ovome nam je projektu partner Razvojna agencija Vukovar s kojom imamo izuzeto dobru suradnju - rekao je gradonačelnik Penava.

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i 3 etaže ukupno 6.960 kvadratnih metara zatvorenog dijela, koje će se prenamijeniti za potrebe Veleučilišta„Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima nalaziti učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina. Ugovor je ukupne vrijednosti 59.254.968,68 kuna, a rok izvođenja radova je 20 mjeseci.

Rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje kao i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Projekt će imat značajan utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, omogućiti će bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novima, modernim i suvremeno opremljenim prostorima.

-Projekt predstavlja stvaranje materijalnih uvjeta za daljnji razvoj Veleučilišta koje će biti korisnik prostora kao jedina visokoobrazovna ustanova na području Vukovara. Trenutno oko 800-900 studenata studira na Veleučilištu iz svih dijelova Hrvatske, što je velik doprinos ne samo društvenom nego i ekonomskom razvoju Vukovara - naglasio je prodekan Veleučilišta Slobodan Stojanović.

Direktor tvrtke Iver d.o.o. Ivan Dumančić zahvalio se gradu Vukovaru i gradonačelniku Penavi  na povjerenju za ovaj iznimno veliki projekt.  

-Nadam se da ćemo ispuniti sve zahtjeve. Radovi pred nama su zahtjevni, a rok je korektan-rekao je Dumančić.                                      

Pročitano 145 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija