NAJNOVIJE
Projektom Ruka podrške za bolje sutra uposleno 15 žena

Humanitarna udruga Duga održala je u Ružičkinoj kući u Vukovaru uvodnu  konferenciju projekta  Ruka podrške za bolje sutra. Konferencija je održana  u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.  Projektom je uposleno 15 žena za 90 korisnika, naglasila je predsjednica Udruge Tamara Mikulić.

-Riječ je o pomoći u kući našim korisnicima dva puta tjedno, a svaka žena brine o šest korisnika. -rekla je Mikulić.

Uposlene su uglavnom osobe, samohrani roditelji, žrtve obiteljskoga nasilja ali i teže zapošljive osobe.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnoga fonda u iznosu od 1.385.800 kuna.

Police Socijalne samoposluge prazne

Mikulić je naglasila  kako na popisu potrebitih ove Udruge u okviru koje djeluje Socijalna samoposluga ukupno oko 600 obitelji s područja grada Vukovara koje se snabdijevaju osnovnim namirnicama  koje putem donacija stižu u Socijalnu samoposlugu.

-Imamo jedan trgovački lanac i jednu mljekarsku industriju kao stalne donatore koji nam šalju proizvode no veće količine namirnica nemamo za sada. Našim korisnicima podijelimo to što dobijemo,no potrebe su puno veće.- naglasila je Mikulić.

Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru potrebne su sve prehrambene namirnice kao i proizvodi za osobnu higijenu. Police u prazne, a pandemija koronavirusa nažalost uvjetovala je da već dulje vrijeme nemaju čime napuniti svoje police kako bi proizvode podijeliti potrebitim sugrađanima. Predsjednica Humanitarne udruge Duga apelira na sve ljude dobre volje da pomognu te izrazila nadu kako će se takva situacija ipak malo poboljšati u narednom razdoblju.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 12:09)
U Osječko-baranjskoj županiji 11 oboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je osoba pozitivno na koronavirus.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:51)
U Hrvatskoj 204 nova oboljenja

U Hrvatskoj su zabilježena 204 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.268.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:37)
U samoizolaciji devet učitelja i 199 učenika

Dvije su novooboljele osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna iz Vinkovaca i jedna iz Vrbanje, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:13)
Capak: U Hrvatskoj je 400.000 osoba bilo u kontaktu s koronavirusom

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljudi.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:49)
Predstavljen zbornik Franjevci u Vukovaru

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavljen je zbornik radova „Franjevci u Vukovaru - povijest, duhovnost i baština.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:37)
U Hrvatskoj je došlo do porasta obiteljskoga nasilja za čak 25 posto

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se u Hrvatskoj obilježava 22.rujna, u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan je sastanak Županijskoga tima Vukovarsko-srijemske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Članovi i članice tima su ispred svojih ustanova, institucija i organizacija iznijeli prikupljene statistike o broju slučajeva nasilja nad ženama i nasilja u obitelji za ovu godinu u odnosu na prošlu.

(Utorak, 22 Rujan 2020 18:38)

Gradonačelnik Ivan Penava primio je predstavnike Plivačkog kluba Vukovar

Gradonačelnik Penava i članovi Plivačkog kluba Vukovar Gradonačelnik Penava i članovi Plivačkog kluba Vukovar Foto: Kery

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Dražen Kobašević pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo primili su članove Plivačkog kluba Vukovar povodom odličnih rezultata ostvarenih ove godine i četiri godine rada Plivačkog kluba Vukovar. – Htjeli smo upoznati javnost da u gradu Vukovaru djeluje Plivački klub Vukovar, da radi izuzetno dobro, da bilježe i izvrsne natjecateljske rezultate, da su oni još jedan bitan faktor koji je pokazao koliko su bazeni u Vukovaru bili potrebni. Zahvaljujući predanom radu predsjednika kluba gospodina Jurića, trenera u klubu, tajnice kluba, svih roditelja ali ne smijemo niti najmlađe članove zaboraviti – rekao je Penava, te pozvao novinare da ih posjete u njihovom ambijentu u vodi i da vide kako to izgleda, te da kroz njih zapravo grad ima svoje sugrađane Vukovarce koji imaju određena znanja i sposobnosti koje se do sada nisu mogli vidjeti u Vukovaru. - To je i najveća nagrada i najljepše nama za vidjet koji smo težili tom bazenu i njegovom otvorenju jer kroz ovu djecu taj je sadržaj dobio puni svoj smisao – rekao je Penava

Predsjednik kluba Luka Jurić istaknuo je kako Plivački klub Vukovar ostvaruje sve bolje rezultate i postaje sve poznatiji na plivačkoj karti Hrvatske – To nije od jučer, rezultati se stvaraju godinama. Početak je bio teži. Hvala na ovom reprezentativnom bazenu i hvala na suradnji sa Sportskim objektima koji nam omogućuju uvjete i sve ono što naši plivači stvaraju na bazenu. Nismo sada samo neki Plivački klub Vukovar, nego sudjelujemo na natjecanjima različitih kategorija gdje stvaramo određene rezultate. Svaki puta je to napredak, osvajaju se medalje. Naši plivači su uglavnom iz Vukovara ali dolaze plivači i iz drugih klubova jer su prepoznali naše uvjete i kvalitetu, od cijelog objekta do kvalitetno rada trenera i trenerice – rekao je Jurić te pozvao sve buduće plivačice i plivače da dođu da se upišu u klub, da se druže, nauče plivati i na kraju da osvajaju medalje zajedno.Penava i Plivački klub2

Plivački klub Vukovar osnovan je 26. listopada 2016., a rad s djecom započeo u 4. mjesecu 2017. godine otvorenjem Plivališta u Vukovaru. Ciljevi Plivačkog kluba Vukovar su promicanje, poticanje i razvoj plivačkog sporta na području Grada Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije i Republike Hrvatske, a osobito sport djece i mladeži. Klub se trudi u svakom članu pronaći i prepoznati njegov maksimum, kako sportskih tako i životnih rezultata. PKVU danas broji 70 aktivnih plivača i dva trenera.

Za sve to se brine licencirani trener Ivan Koščević i studentica Kineziologije Jelena Stojadinović aktivna natjecateljica u seniorskoj kategoriji koja je prvu medalju za klub osvojila u disciplini 50m leđno na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u siječnju 2019.

U svega godinu i pol dana službenih natjecanja, plivači i plivačice ostvarili su zapažene rezultate,  sustigli su i prestigli brojne klubove s dugogodišnjom tradicijom.

S prvog nastupa na državnom prvenstvu u 25m bazenu na Korčuli u veljači 2020.g. plivači PK Vukovar vratili su se s čak dvije medalje. Luka Knežević osvojio je srebro na 800 m slobodno i broncu na 400 m slobodno. Luka je za PK Vukovar došao plivati čak iz Subotice. Zapažen rezultat na istom natjecanju postigli su Luka Čarapović te Lara Horvat.

S posljednjeg Regionalnog prvenstvu Hrvatske za regiju 4 koje je održano u srpnju 2020. godine  plivači i plivačice PKVU vratili su se s 53 medalje. Na ovom natjecanju posebno su se istaknuli Stefan Tintor s 10 i Ivana Kosanović s čak 13 osvojenih pojedinačnih medalja.

Za sudjelovanje na PH u plivanju potrebno je isplivati određene rezultate, a čak pet članova PKVU je sudjelovalo  na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu u kolovozu 2020. i ostvarili su zapažen uspjeh. Najbolje pojedinačne rezultate ostvario je Luka Čarapović koji je bio jedini muški predstavnik. U ukupnom poretku plivačice su osvojile 20 mjesto u konkurenciji 29 klubova. Iako relativno mladi klub PKVU je iza sebe ostavio brojne klubove iz cijele Hrvatske s dugogodišnjom tradicijom.

Nakon natjecanja na državnoj razini i ostvarenim rezultatima PKVU se može opravdano nadati pozivu Luke Čarapovića od strane HPS-a na pripreme mlade reprezentacije .

PK Vukovar bilježi sve veći broj plivača i plivačica iz drugih klubova i gradova koji prelaze u vukovarski  klub zbog izvrsnih uvjeta treniranja na Plivalištu Vukovar.

Upravo je to dokaz kako vukovarski plivači uz kvalitetu i stručan rad imaju savršene mogućnosti za napredak i postizanje izvrsnih rezultata.

Rad s plivačicama i plivačima PKVU na ovom reprezentativnom Plivalištu u Vukovaru zasigurno će iznjedriti još imena na plivačkoj sceni Hrvatske.Penava i Plivački klub

 

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija