NAJNOVIJE
Obilježena 29. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježena je 29. obljetnica ustrojstva l 204. vukovarske brigade.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 13:47)
Projektom Ruka podrške za bolje sutra uposleno 15 žena

Humanitarna udruga Duga održala je u Ružičkinoj kući u Vukovaru uvodnu  konferenciju projekta  Ruka podrške za bolje sutra. Konferencija je održana  u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.  Projektom je uposleno 15 žena za 90 korisnika, naglasila je predsjednica Udruge Tamara Mikulić.

-Riječ je o pomoći u kući našim korisnicima dva puta tjedno, a svaka žena brine o šest korisnika. -rekla je Mikulić.

Uposlene su uglavnom osobe, samohrani roditelji, žrtve obiteljskoga nasilja ali i teže zapošljive osobe.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnoga fonda u iznosu od 1.385.800 kuna.

Police Socijalne samoposluge prazne

Mikulić je naglasila  kako na popisu potrebitih ove Udruge u okviru koje djeluje Socijalna samoposluga ukupno oko 600 obitelji s područja grada Vukovara koje se snabdijevaju osnovnim namirnicama  koje putem donacija stižu u Socijalnu samoposlugu.

-Imamo jedan trgovački lanac i jednu mljekarsku industriju kao stalne donatore koji nam šalju proizvode no veće količine namirnica nemamo za sada. Našim korisnicima podijelimo to što dobijemo,no potrebe su puno veće.- naglasila je Mikulić.

Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru potrebne su sve prehrambene namirnice kao i proizvodi za osobnu higijenu. Police u prazne, a pandemija koronavirusa nažalost uvjetovala je da već dulje vrijeme nemaju čime napuniti svoje police kako bi proizvode podijeliti potrebitim sugrađanima. Predsjednica Humanitarne udruge Duga apelira na sve ljude dobre volje da pomognu te izrazila nadu kako će se takva situacija ipak malo poboljšati u narednom razdoblju.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 12:09)
U Osječko-baranjskoj županiji 11 oboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je osoba pozitivno na koronavirus.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:51)
U Hrvatskoj 204 nova oboljenja

U Hrvatskoj su zabilježena 204 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.268.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:37)
U samoizolaciji devet učitelja i 199 učenika

Dvije su novooboljele osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna iz Vinkovaca i jedna iz Vrbanje, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:13)
Capak: U Hrvatskoj je 400.000 osoba bilo u kontaktu s koronavirusom

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljudi.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:49)
Predstavljen zbornik Franjevci u Vukovaru

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavljen je zbornik radova „Franjevci u Vukovaru - povijest, duhovnost i baština.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:37)

Započeo projekt "Programeri zajednice"

Prva tema: Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje. Prva tema: Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje. Foto: J. Vrdoljak

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Gradom Vukovarom i Mirovnom grupom mladih Dunav (MGMD) započeo je s provedbom projekta „Programeri zajednice“, s ciljem dodatnog unaprjeđenja položaja i kvalitete života mladih s područja grada Vukovara kroz izradu novog Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021.-2024. Prva od osam tematskih rasprava s mladima i stručnjacima iz relevantnih područja, održana je na temu Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje.

- Ovo je prva tema, a ostale rasprave će se baviti temama zapošljavanja i poduzetništvom, socijalnom politikom, aktivnim sudjelovanjem mladih u društvu, slobodnim vremenom mladih, mobilnosti i kulturom. Dakle , nizom aktivnosti iz područja koje su mladima značajna, a također i područja koja mladima nisu toliko privlačna ali su važna za njihov život, kvalitetu i razvoj – kaže voditelj projekta, Goran Jelenić iz PRONI Centra.

Temelj za razgovor i raspravu su rezultati nedavno provedenog istraživanja o potrebama i navikama mladih s području grada Vukovara.

- Istraživanje je zanimljivo poglavito gdje mladi govore da ukoliko su imali problema i potrebu za riješiti ih, nisu znali kome se trebaju obratiti. Neki nisu razmišljali niti da imaju tu mogućnost. Također su iskazali nezadovoljstvo ne dovoljnom brigom jedinice lokalne samouprave i udrugama. Kada smo ih pitali o problemima kod mladih kao najveći su naglasili nasilje među mladima, ovisnost o drogi i alkoholu – rekao je Jelenić.  

Partneri na ovom projektu su MGM Dunav i Grad Vukovar koji su predstavili  analizu postojećeg Programa za mlade grada Vukovara koji je na izmaku (2017.-2020.)

- Njihova analiza pokazuje da je od 16 planiranih  aktivnosti u ovom području  djelomično provedeno njih dvanaest. To je upravo prilika vidjeti zbog čega neke mjere nisu provedene, jesu li trebale, hoćemo li nastaviti s njima i slično.- pojasnio je Jelenić.

Nakon provedenih svih 8 tematskih rasprava, uslijedit će jedna zajednička, kako bi usuglasili stavove i zaključke te na osnovu toga pripremili prijedlog Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021.-2024. i uputili ga na usvajanje Gradskom vijeću. Tijekom projekta izradit će se i mehanizmi za praćenje provedbe novog  Programa, a u svrhu lakšeg vrednovanja postignuća i mjerenja utjecaja na kvalitetu života mladih.  Projekt  Programeri zajednice,  čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, financiran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, traje godinu dana i vrijedan je 10 tisuća eura.

 

Pročitano 105 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija