Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se trend pada broja novozaraženih u OBŽ

KBC Osijek KBC Osijek Foto: HRV arhiva

Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirao je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Novopozitivne osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osobao d kojih je jedna na respiratoru. Na žalost, jedna oboljela osoba jučer je preminula (muškarac, iz Osijeka, rođen1949. godine, koji je, osim što je bio zaražen koronavirusom imao i drugih kroničnih oboljenja).

Ukupan broj zaraženih od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije je 774 osoba, s tim da je 686 do sada ozdravilo, preminulo je 25 osoba, a aktivno pozitivna je 61 osoba.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je tijekom posljednja 24 sata stavila 13 novih kontakta pa se sada u samoizolaciji na području  županije nalazi 310 osoba. Kako je rečeno na danas održanoj sjednici Stožera civilne zaštite OBŽ, prema ocjeni epidemiologa trenutna situacija u vezi koronavirusa na području županije je stabilna i pod kontrolom. Sve pozitivne osobe su pod nadzorom, kao i njihovi kontakti koji se ažurno obrađuju.

Policija je samoinicijativno provjerila 10 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije.

Inspektori civilne zaštite Osječko-baranjske županije obavljali su pojačani nadzor tijekom vikenda, osobito nad svadbama, noćnim klubovima, benzinskim postajama i trgovinama. Prilikom 78 nadzora uočene su nepravilnosti na 11 lokacija. Najčešće je riječ o nenošenju maski, nepoštivanju ograničenja maksimalnog broja osoba u objektu te radu nakon ponoći. Za te su nepravilnosti izdana upozorenja.

Pročitano 532 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić