Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Pavliček :Vukovaru ne trebaju mesije i farizeji

Pojedinačni fizički sukobi koji su se proteklih dana dogodili Vukovaru te povodom toga ali i medijskoga istupa SDSS-a, medijima se oglasila HKS. Marijan Pavliček predsjednik HKS-a, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vukovara istaknuo je kako HKS osuđuje svako nasilje koje se događa na području Vukovara, a pogotovo nasilja s nacionalnim predznakom. On je ustvrdio kako je Vukovar siguran grad.

-Uvjeren sam da se 99 posto građana Vukovara osjeća sigurnima  i što je još bitnije da žive u miru. Rekao bih i da grad Vukovar ni po čemu ne odskače od ostalih gradova što se tiče nekog nasilja i slično. Vukovar je definitivno jedan od sigurnijih gradova u Hrvatskoj, a uvjeren sam da će tako i ostati. Pojedinačne slučajeve kojih je, nažalost, uvijek bilo, trebaju rješavati mjerodavne institucije, državno odvjetništvo i policija. Vjerujem da će na taj način sukobi u vrlo kratkom vremenu biti svedeni na minimum.-naglasio je Pavliček.

Pavliček je odbacio navode SDSS-a kako se građani Vukovara osjećaju nesigurno ustvrdivši kako se svi građani Vukovara osjećaju sigurnima. Svoje je tvrdnje  potkrijepio i primjerom održane nogometne  utakmice između najmlađih generacija nogometnih klubova Vukovar 1991 i Vuteks-Sloga naglasivši kako nije bilo niti jednoga incidenta, iako u jednom klubu igraju pretežito Hrvati, a u drugome pretežito pripadnici srpske nacionalne manjine.

-Odigrana je prijateljska utakmica u prijateljskome tonu bez ikakvih tenzija i sukoba, a kamo li teških riječi i fizičkih sukoba-rekao je Pavliček.

Predsjednik HKS-a se osvrnuo i na izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca  na konferenciji za medije,  rekavši kako je Pupovac gradsku vlast  indirektno  optužio za sukobe  kako bi se  održala na vlasti što potpuna neistina,  istaknuo je Pavliček.

-Ova gradska vlast donijela je niz odluka, prijedloga i akata  kojima doprinosi razvoju grada Vukovara. Ukoliko je to tako, kako  je rekao Pupovac, očekujem da široj javnosti točno kaže koji to politički akteri s područja grada Vukovara podržavaju i sponzoriraju ovakvo nasilje. Ukoliko to nije točno, očekujemo od državnoga odvjetništva da se pozabavi Pupovcem jer truje javni prostor neistinama i lažima.- kategoričan   je Pavliček.

On je komentirao i Pupovčevu izjavu da će Pupovac ukoliko to bude bilo potrebno, a u cilju očuvanja mira u gradu privremeno prijaviti prebivalište u Vukovaru.

-Vukovaru ne trebaju mesije i farizeji. Nije Pupovac mesija koji će Vukovaru donijeti trajni mir, Vukovar već živi svoj mir. Nažalost  nemir Vukovaru  su  često donosili pojedinci iz drugih sredina. Sjetimo se protuustavnoga donošenja i postavljanja  preko noći ćiriličnih ploča, kao i niza opasnih izjava u javnome prostoru koje su se odrazile na suživot u Vukovaru. Isti ti pojedinci koji dolaze jednom godišnje u Vukovar i dijele moralne packe svima,  tu istu večer odlaze iz Vukovara i spavaju kilometrima daleko, najčešće u Zagrebu.-zaključio je Pavliček.

Pročitano 746 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI