Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježavanje 28. obljetnice posljednje razmjene logoraša u Nemetinu

Obilježavanje 28. obljetnice posljednje razmjene logoraša u Nemetinu HDLSKL

U Nemetinu se u petak, 14. kolovoza 2020. obilježava 28. obljetnica posljednje razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora, koji su u torturama  srpskih koncentracijskih logora proveli devet mjeseci, od kraja studenoga 1991. do 14. kolovoza 1992., i prije 28 godina po prvi puta stupili na tlo slobodne hrvatske države za koju su se borili. Dragutin Guzovski, predsjednik Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije, podsjetio je kako je u tim logorima mučki ubijeno više od 300 zatočenika.

-Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora organiziralo je besplatni  prijevoz autobusom koji polazi  s nogometnoga stadiona Radnički u 9 sati za sve hrvatske branitelje, koji žele nazočiti obilježavanju ovoga  velikoga dana.- rekao je Guzovski koji je i sam bio zatočen u Sremskoj Mitrovici  gdje je u samici proveo 126 dana.

Prema podatcima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora kroz srpske je logore prošlo preko 30 tisuća zatočenika, branitelja i civila.

Program u Nemetinu započinje u 9,30 sati prigodnim programom u Spomen parku.

Pročitano 874 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI