Ispiši ovu stranicu

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Županije u 2020. godini.

Palača Srijem Palača Srijem Foto: HRV

Odbor za priznanja Vukovarsko-srijemske županije objavio je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Županije u 2020. godini. Pojedinci i pravne osobe pozvani su da podnesu svoje prijedloge za dodjelu priznanja Županije do 18. rujna 2020. 

Priznanja Županije su Počast Županije, Nagrada Županije i Povelja Županije.

Počasti se dodjeljuju državnicima, dužnosnicima i istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, inozemnim i međunarodnim organizacijama te pravnim osobama, koji su značajno pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnosti i općem napretku županije.

Nagrada ili povelja se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u području: gospodarske djelatnosti, znanosti i kulture, prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, tjelesne kulture i športa, lokalne samouprave, očuvanja i zaštite okoliša te humanitarnog djelovanja, a može se dodijeliti pojedincima, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama.>
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji žive na području županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli ostvarenja zbog kojih se nagrađuju. Nagrada pojedincu dodjeljuje se u obliku novčane nagrade, a pravnoj osobi u vidu plakete.

Povelja se dodjeljuje u vidu svečano oblikovane listine.

http://www.vusz.hr/javni-pozivi-i-objave-vs-zupanije/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-priznanja-vukovarsko-srijemske-zupanije-u–1

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić