Ispiši ovu stranicu

Vozio pod utjecajem akohola i opojnih sredstava

Vozio pod utjecajem akohola i opojnih sredstava Arhiva HRV

Policijska ophodnja je 8. kolovoza oko 21,30 sati u Gabošu, u ulici B. Radičevića, u prometu na cesti zatekla 34. godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (0.74 g/kg alkohola u organizmu) i pod utjecajem opojnih droga (testiranjem utvrđena prisutnost THC), za vrijeme zabrane upravljanja osobnim (B kategorije) motornim vozilima, a daljnjim pregledom je u kod 34. godišnjaka pronađena i opojna droga marihuana ( 2,7 g) u njegovom vlasništvu-javljaju iz PU vukovarsko-srijemske.
 
Općinski sud u Vinkovcima, Stalna služba u Županji, je u žurnom prekršajnom postupku 34. godišnjaku odredio zadržavanje u zatvoru u Osijeku od 9. do 23. kolovoza 2020. godine, gdje je 34. godišnjak odmah i predan.
 
Iz PU vukovarsko-srijemske podsjećaju kako je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za utvrđeni stjecaj prekršaja predviđen raspon novčane kazne u iznosu od više desetaka tisuća kuna, zbog čega su, a poglavito jer se radi o povratniku u činjenju ovih prekršaja, optužnim prijedlogom od nadležnog suda i zatražili izricanje takve rezolutne kazne.
 
Primijenili su i odredbe članka 76. a Prekršajnog zakona te od 34. godišnjaka privremeno oduzeli osobni automobil kojim je upravljao, jer je opetovani počinitelj prekršaja kojeg čini automobilom te jer postoji bojazan da će ponoviti istovrstan prekršaj i time ugroziti sigurnost cestovnog prometa.
 

Pročitano 709 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI