Ispiši ovu stranicu

Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

O trenutnoj situaciji u županiji govorili su načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ Zdravko Kelić, epidemiologinja Ankica Ilić iz Zavoda za javno zdravstvo VSŽ, načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular i župan vukovarsko-srijemski, predsjednik Stožera civilne zaštite VSŽ Božo Galić.

-Imamo prodor COVID-19 virusa u jedan obiteljski dom za starije i nemoćne u Vinkovcima. Čim smo dobili informaciju kako je virus potvrđen u domu, mi smo reagirali i zajedno pokušali sanirati sve ono što se može sanirati. U domu je testirano 60 osoba od kojih je 14 pozitivno, 40 negativno, a kod šest osoba će se ponoviti nalaz- potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ.

Prema riječima epidemiologinje Ilić  sve pozitivne osobe su smještene u bolnicu.

-Prvu dojavu o zaraženoj osobi iz obiteljskog doma dobili smo 4. kolovoza i odmah smo taj dan uzeli briseve svih korisnika kao i djelatnika koje smo zatekli na radnom mjestu. Po dobivanju nalaza svi pozitivni smješteni su u bolnicu-rekla je epidemiologinja Ankica Ilić te dodala kako još uvijek nije utvrđen inicijalni bolesnik te su i "Grim 1" i "Grim 2" stavljeni u karantenu.

Vukovarsko-srijemski župan i predsjednik Stožera Božo Galić upozorio je na ozbiljnost situacije ocijenivši je zabrinjavajućom te je pozvao građane županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka.

Pročitano 722 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI