Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo Grada Vukovara obilježilo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Izaslanstvo Grada Vukovara obilježilo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Sandra Grgić

Republika Hrvatska proslavlja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan​ hrvatskih branitelja u spomen na Vojno- redarstvenu operaciju Oluja kojom je​ oslobođen najveći dio do tada okupiranoga hrvatskoga teritorija od​ srbijanske agresije.

Tim povodom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara, Marijanom Pavličekom te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

-Danas se sjećamo najsjajnije Vojno-redarstvene operacije  „Oluja“  koja nije samo donijela dugo očekivani mir nakon pet godina rata nego je i stvorila preduvjete za mirnu reintegraciju istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Upravo ovdje, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zajedno s braniteljskim udrugama poklonili smo se svima onima koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne hrvatske države, koji su nam besprijekornom i čistom vojno-redarstvenom akcijom „Oluja" donijeli dugo željenu slobodu. Svima koji su ugradili svoje živote u stvaranje neovisne Republike Hrvatske od srca zahvaljujemo i nikada ih nećemo zaboraviti – rekao je Pavliček.

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova i ​vukovarski​ gvardijan​ fra Ivica Jagodić, a potom je u Crkvi sv. Filipa i Jakova​ služena i sveta misa za Domovinu.

Pročitano 745 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI