Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik posjetio omiljeno kupalište Vukovaraca

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić posjetio je Vukovarsku adu, a povodom početka kupališne sezone. Penava je izrazio zadovoljstvo organizacijom ovogodišnje  kupališne sezone.

-Mogu sa zadovoljstvom reći da je ovo prva godina da građani imaju u potpunosti besplatan prijevoz na Vukovarsku adu. Naime sve ove godine do sada prijevoz na Vukovarsku adu bio je u organizaciji  jedne vukovarske udruge koja se ove godine nije odlučila javiti na natječaj koji inače raspisujemo za udruge, tako da smo netom pred kupališnu sezonu  raspisali  natječaj,  ali za trgovačka društva što se pokazalo boljom opcijom jer građani po prvi puta ove godine prijevoz na Vukovarsku adu ne plaćaju-rekao je gradonačelnik Penava.

Naime, ove godine Grad Vukovar je temeljem natječaja potpisao ugovor o prijevozu putnika na Vukovarsku adu s  trgovačkim društvom Opcija B iz Vukovara. Uslugu prijevoza spomenuto društvo će vršiti od 17.07.-31.08.2020., svakodnevno od 10h do 20h.

Prije početka sezone putem vukovarskog poduzeća Komunalac obavljeno je čišćenje otoka, te su uz nadzor i suglasnost Hrvatskih šuma uklonjene grane stabala koje su predstavljale opasnost za posjetitelje otoka.Za čišćenje otoka Grad Vukovar je uložio dodatnih 60.000,00 kuna.

Ada 2

Vukovarska ada tijekom godina postala je omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Kao i svake godine i ove je godine nadležni UO za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo imao u planu organizirati manifestaciju „Ljeto na Vukovarskoj adi“ te je za tu svrhu u proračunu Grada Vukovara osigurano 250.000 kuna.

Pročitano 690 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI