NAJNOVIJE
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)

Za grad Vukovar i brojne projekte više od 180 milijuna kuna

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić predstavili su na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici trenutno stanje i podatke o dinamici ostvarivanja Intervencijskog plana grada Vukovara. Riječ je o Programu integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima kojeg EU sufinancira s 85%.  U okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda za grad Vukovar osigurano je ukupno 180 milijuna kuna.

U okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)  osigurano je 150 milijuna kuna za kapitalne projekte poput Gradske tržnice i Centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima koji su već završeni te  izgradnju Ekonomske škole, Rekonstrukciju zgrade "Radnički dom" u Borovu i prenamjenu u prostor Veleučilišta Vukovar, Projekt ADICA, Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima – Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru, Obnovu nogometnog stadiona u Vukovaru i  Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana Grada Vukovara.
- Sada smo u realizaciji najvećih kapitalnih investicija na području grada Vukovara. Uskoro  ćemo odabrati izvođača radova za  rekonstrukciju Radničkog doma  u Borovu naselju i prenamjenu u prostor Veleučilišta tako da se bliži početak obnove doma. Investicija je vrijedna oko 75 milijuna kuna. Za 2-3 mjeseca kreće i obnova nogometnog stadiona u Vukovaru, vrijednosti 14 milijuna kuna. Cijeli će kompleks uz već postavljenu atletsku tartan podlogu dobiti novu modernu vizuru, sadržaje i postati novi moderan atletsko-nogometni stadion na zadovoljstvo svih građana i onih koji ga koriste. Raspisana je i Javna nabava za financijski najzahtjevniji projekt vrijedan više od 110 milijuna kuna, odnosno izgradnju Ekonomske škole. Nadam se da ćemo u rujnu imati izvođača radova i da će radovi, ukoliko bude se u redu, početi krajem godine. Za Projekt Adica završena je prva faza, odnosno izrada dokumentacije,  ali zbog situacije vezane uz koronavirus i situacije na tržištu projekt je u fazi čekanja i promatranja. Još ćemo vidjeti u kojoj će se mjeri pristupiti njegovoj realizaciji i hoće li se napraviti sve njegove faze – rekao je gradonačelnk.

-Razine vrijednosti projekata u odnosu na prvotni plan su se povećale tako da ćemo uz 180 milijuna kuna koje dobivamo iz EU fondova još potrebnih 70 milijuna kuna nadoknaditi iz drugih izvora financiranja. Bitno je naglasiti kako je u Europskome fondu za regionalni razvoj bio i poziv Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru na koji se prijavilo preko 40 poduzetnika, od kojih će njih 20 biti financirano. Tri projekta za poduzetnike su uspješno prihvaćena, a sada u realizaciju krećemo s još pet. Također je bitno istaknuti kako je unutar projekta Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana grada Vukovara predviđeno zapošljavane pet osoba za rad na Intervencijskome planu koje će svojim vještinama i znanjem doprinijeti realizaciji ovih velikih investicija jer potreban je veliki tim ljudi kako bi se one mogle provesti - istaknula je direktorica Žilić izražavajući zadovoljstvo što su svi projekti koji su u planu i pokrenuti.Dodala je kako je u okviru Europskog socijalnog fonda osigurano 30 milijuna kuna, od toga 14 za financiranje 10 projekata ustanova i udruga na području grada Vukovara ( Hrvatski dom Vukovar – Cooltura, Gradski muzej Vukovar – Foto Muzej, Sportski objekti Vukovar – Swim, Vukovarski leptirići – Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno, Grad Vukovar – VukovARZ – luka umjetnosti, OŠ Dragutina Tadijanovića - Drugi dom, Dječji vrtić Vukovar I i II – Super je biti različit, Učilište Studium - Osnaživanjem i edukacijom do socijalne uključenosti, Udruga kineziologa grada Vukovara – Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže i Ekonomske škola Vukovar – SRCEšv ) te  16 milijuna kuna za asistente  za djecu u vrtićima i školama, projekt Vukovar SviZajedno te Adicu.


-Brojni su benefiti Intervencijskog plana do 2023. godine. Bit će zaposleno preko 60 osoba,  u ispostavi svojih roba i usluga sudjeluje 200 poduzetnika, 5.000 osoba, djece i mladih, sudjeluje u aktivnostima, a 20 poduzetnika ostvarit će potporu iz poziva Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru. Uz to izgrađena je infrastruktura i novi sadržaji – naglasila je Žilić.

Pročitano 732 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija