Ispiši ovu stranicu

Panonski digitalni centar bit će izgrađen za tri godine

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Nakon što je Vukovarsko-srijemska županija dobila bespovratna sredstva za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije Panonskog centra za primjenu digitalnih tehnologija, započela je i realizacija projekta.

Budući bi centar trebao biti izgrađen u roku tri godine na lokaciji koju koristi Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci za svoje nasade. 

- Naglasak rada ovoga centra bit će na istraživanjima koja se odnose na implementaciju novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, šumarstvu, vodno-komunalnom gospodarstvu, zaštiti okoliša te biotehnološkom sektoru. Njegove će usluge jednako moći koristiti svi poljoprivredni proizvođači na našem području - istaknuo je Andrija Matić, pročelnik Upravnoga odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije. 

Inače, tzv.pametna poljoprivreda odnosi se na primjenu modernih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u poljoprivredi što obuhvaća velik broj različitih rješenja poput preciznijih strojeva, internetski povezanih kao npr. samohodnih robotskih sustava ili bespilotnih letjelica, a to je od iznimne važnosti za budućnost poljoprivredne proizvodnje.

 



 

Pročitano 574 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar