Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: Bit ćemo beskompromisni kada su u pitanju gospodarstvo, radna mjesta, budućnost i bolji život Vukovara

Konferenciju za medije, nakon što su 22. srpnja prisegnuli za zastupnike za Hrvatski sabor, održali su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček. Penava se još jednom zahvalio svim građanima Vukovara i V. izborne jedinice koji su mu svojim glasom dali povjerenje za obnašanje dužnosti zastupnika u Hrvatskome saboru.

-Želimo građanima Vukovara poslati poruku da nam je Vukovar bio i ostao na prvome mjestu, da je i dalje u fokusu našega djelovanja,da ćemo kao i do sada, kada smo s lokalne razine davali sve ono najbolje što smo imali za dobrobit ovoga grada, to od sada početi činiti i s nacionalne razine, gdje ćemo ulagati sva svoja znanja i  političko iskustvo za dobrobit grada Vukovara , ali i sve tri županije iz V. Izborne jedinice, iz  koje smo dobili povjerenje građana za saborski mandat. – rekao je Penava.

Vukovar je jedini grad koji u Hrvatskome saboru ima svoja dva dužnosnika.

Penava je naglasio kako je Vukovar jedini grad koji u Hrvatskome saboru ima svoja dva dužnosnika.

 -Mislim da je to snažna poruka, prvenstveno građanima Vukovara, o prepoznatljivosti, o dokazanosti i na kraju o određenome autoritetu kojega ja kao i gospodin Pavliček imamo na nacionalnoj razini i na osobnoj razini, ali jednako tako i s aspekta autoriteta grada Vukovara, kojega smo uspjeli izdići na razinu kakvu do sada u povijesti grad Vukovar sigurno nije imao, a u ovome sazivu Hrvatskoga sabora niti jedan drugi grad u RH.- naglasio je Penava.

Ponovio je kako je već jednom prepustio svoje saborsko mjesto, ali da sada, obzirom i na broj osvojenih preferencijalnih glasova i u kontaktima s građanima koji su ga za tu dužnost i izabrali, više nema pravo odbiti tu dužnost jer bi to, rekao je Penava, bila prevara birača.

Naglasio je kako će u fokusu njihovoga rada biti svi oni problemi koji muče Vukovar, ali i cijelu Slavoniju, od izostanka investicija, demografije, a posebno zastoja investicije vezano za Hotel Dunav s kojim se problemom grad Vukovar suočava  više od dvije godine.

-Bit ćemo beskompromisni kada su u pitanju gospodarstvo, radna mjesta, budućnost i bolji život grada Vukovara. – istaknuo je Penava.

Naglasio je kako su on i njegov zamjenik Marijan Pavliček  plaću gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika prebacili na državni proračun i tako rasteretili proračun  grada, a ta će sredstva biti dostupna za realizaciju drugih projekata u komunalnoj infrastrukturi i socijali.

-Ostajemo raditi i voditi brigu za ovaj grad u jednom pojačanom angažmanu kojega si možemo priuštiti jedino zahvaljujući činjenici što imamo izuzetno dobro uhodan tim. Projekti će u  budućem periodu biti realizirani  još jačim tempom nego što su bili do sada, zahvaljujući zamjenici Ivani Mujkić i svim ljudima u gradskoj upravi. –zaključio je Penava.

Pavliček: Glas grada Vukovara od sada će se snažnije čuti u Hrvatskome saboru

Zahvalivši se svim biračima koji su mu dali povjerenje, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček   je istaknuo kako će problematiku grada Vukovara sada  moći podići na višu razinu.

-Vjerujem da će se od jučer glas grada Vukovara glasno i jasno čuti u Hrvatskome saboru što do sada nije bio slučaj. Interes grada Vukovara i V. izborne jedinice od izostanka investicija, razvoja gospodarstva, granica i niza dugih gorućih pitanja bit će iznad svega  i uvjeren sam da će vladajuća većina prihvatiti i uvažiti prijedloge koji dolaze od grada Vukovara i uvrstiti ih u državni proračun i svakodnevnu komunikaciju, kao što ćemo i mi podržati sve ono što je kvalitetno, ukoliko je u interesu šire zajednice.  – zaključio je Pavliček.

Pročitano 614 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI