NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Penava: Bit ćemo beskompromisni kada su u pitanju gospodarstvo, radna mjesta, budućnost i bolji život Vukovara

  • Petak, Srp 24 2020
  • Piše: 

Konferenciju za medije, nakon što su 22. srpnja prisegnuli za zastupnike za Hrvatski sabor, održali su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček. Penava se još jednom zahvalio svim građanima Vukovara i V. izborne jedinice koji su mu svojim glasom dali povjerenje za obnašanje dužnosti zastupnika u Hrvatskome saboru.

-Želimo građanima Vukovara poslati poruku da nam je Vukovar bio i ostao na prvome mjestu, da je i dalje u fokusu našega djelovanja,da ćemo kao i do sada, kada smo s lokalne razine davali sve ono najbolje što smo imali za dobrobit ovoga grada, to od sada početi činiti i s nacionalne razine, gdje ćemo ulagati sva svoja znanja i  političko iskustvo za dobrobit grada Vukovara , ali i sve tri županije iz V. Izborne jedinice, iz  koje smo dobili povjerenje građana za saborski mandat. – rekao je Penava.

Vukovar je jedini grad koji u Hrvatskome saboru ima svoja dva dužnosnika.

Penava je naglasio kako je Vukovar jedini grad koji u Hrvatskome saboru ima svoja dva dužnosnika.

 -Mislim da je to snažna poruka, prvenstveno građanima Vukovara, o prepoznatljivosti, o dokazanosti i na kraju o određenome autoritetu kojega ja kao i gospodin Pavliček imamo na nacionalnoj razini i na osobnoj razini, ali jednako tako i s aspekta autoriteta grada Vukovara, kojega smo uspjeli izdići na razinu kakvu do sada u povijesti grad Vukovar sigurno nije imao, a u ovome sazivu Hrvatskoga sabora niti jedan drugi grad u RH.- naglasio je Penava.

Ponovio je kako je već jednom prepustio svoje saborsko mjesto, ali da sada, obzirom i na broj osvojenih preferencijalnih glasova i u kontaktima s građanima koji su ga za tu dužnost i izabrali, više nema pravo odbiti tu dužnost jer bi to, rekao je Penava, bila prevara birača.

Naglasio je kako će u fokusu njihovoga rada biti svi oni problemi koji muče Vukovar, ali i cijelu Slavoniju, od izostanka investicija, demografije, a posebno zastoja investicije vezano za Hotel Dunav s kojim se problemom grad Vukovar suočava  više od dvije godine.

-Bit ćemo beskompromisni kada su u pitanju gospodarstvo, radna mjesta, budućnost i bolji život grada Vukovara. – istaknuo je Penava.

Naglasio je kako su on i njegov zamjenik Marijan Pavliček  plaću gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika prebacili na državni proračun i tako rasteretili proračun  grada, a ta će sredstva biti dostupna za realizaciju drugih projekata u komunalnoj infrastrukturi i socijali.

-Ostajemo raditi i voditi brigu za ovaj grad u jednom pojačanom angažmanu kojega si možemo priuštiti jedino zahvaljujući činjenici što imamo izuzetno dobro uhodan tim. Projekti će u  budućem periodu biti realizirani  još jačim tempom nego što su bili do sada, zahvaljujući zamjenici Ivani Mujkić i svim ljudima u gradskoj upravi. –zaključio je Penava.

Pavliček: Glas grada Vukovara od sada će se snažnije čuti u Hrvatskome saboru

Zahvalivši se svim biračima koji su mu dali povjerenje, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček   je istaknuo kako će problematiku grada Vukovara sada  moći podići na višu razinu.

-Vjerujem da će se od jučer glas grada Vukovara glasno i jasno čuti u Hrvatskome saboru što do sada nije bio slučaj. Interes grada Vukovara i V. izborne jedinice od izostanka investicija, razvoja gospodarstva, granica i niza dugih gorućih pitanja bit će iznad svega  i uvjeren sam da će vladajuća većina prihvatiti i uvažiti prijedloge koji dolaze od grada Vukovara i uvrstiti ih u državni proračun i svakodnevnu komunikaciju, kao što ćemo i mi podržati sve ono što je kvalitetno, ukoliko je u interesu šire zajednice.  – zaključio je Pavliček.

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija