Ispiši ovu stranicu

Župan Galić primio veleposlanika Republike Italije Pierfrancesca Sacca

Veleposlanik Republike Italije u nastupnom posjetu VSŽ Veleposlanik Republike Italije u nastupnom posjetu VSŽ Miroslav Čorak

Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco bio je u nastupnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, tom prilikom u maloj županijskoj vijećnici primio ga je župan Božo Galić, a teme sastanka bile su gospodarska i kulturna suradnja.

- Drago mi je što ćemo investirati još više sredstava u vukovarski muzej u cilju promicanja zaštićenog UNESCO-vog povijesnog i kulturnog blaga. Posebno smo sretni što smo došli ovdje, kako bi barem simbolično pomogli u nečemu što je zajedničko za naše dvije nacije, a to je sposobnost očuvanja i njegovanja našeg nasljeđa. Želimo unaprijediti  našu suradnju s posebnim naglaskom na hrvatsku kulturu velike povijesne važnosti koja je često bila prožeta tragičnim događajima. Svjesni smo da postoji puno prostora za napredak u odnosima između dvije zemlje i nadam se kako će se taj prostor i iskoristiti, a vjerujem da su mnoge godine zajedničke kulture dvaju naroda zalog prema unaprjeđenju naše suradnje na svim poljima, rekao je veleposlanik Sacco.

Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo posjetom talijanskog veleposlanika.
- Velika je čast i zadovoljstvo što možemo ugostiti veleposlanika Republike Italije i što smo mogli razgovarati o unapređenju budućih odnosa, rekao je Galić.

U pratnji talijanskog veleposlanika bili su prvi tajnik Ilario Schettino i zaposlenica talijanskog Instituta za kulturu sa sjedištem u Zagrebu Elia Skazlić.

Pročitano 1122 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI