Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Županijski čelnici zadovoljni izvršenjem proračuna za prošlu godinu

Ilustracija Ilustracija Arhiva HRV

Na 28 sjednici Županijske skupštine održanoj u Vinkovcima, podnesen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Županije za 2019. godinu koji je iznosio oko 800 milijuna kuna.

- Zadovoljan sam prošlogodišnjim proračunom. Prihodi su zbog financijske decentralizacije bili znatno veći u odnosu na godinu prije. To je omogućilo županiji i općinama da možemo pratiti više projekata – izjavio je župan Božo Galić.

Svoja izvješća o radu za proteklu godinu podnijeli su i Centar za socijalnu skrb Vukovar, Vinkovci i Županja te Dom za starije i nemoćne Vukovar, Vinkovci i Ilok.

Ravnateljica vukovarskog Doma za starije i nemoćne, Željka Rajković je rekla kako je situacija u domovima vrlo teška zbog koronavirusa te kako su zbog toga vrlo depresivni.

- U domu se provode određene mjere koje teško padaju našim korisnicima, a najteža im je odvojenost od obitelji. Svjesni su opasnosti od korone poglavito kad vide u medijima da je virus ušao u neke od domova. Svi se nadamo kako će doći do ublažavanja mjera, a onda ćemo vidjeti što nas čeka na jesen – kaže Rajković

Dom za starije i nemoćne Vukovar trenutno ima 107 korisnika od kojih je njih 80 posto polupokretnih i nepokretnih. S obzirom na propisane mjere Nacionalnog stožera imaju zabranu prijema osim hitnih slučajeva, kaže Rajković dodajući kako je na listi čekanja 249 osoba što je u odnosu na godinu prije povećanje za 60 zahtjeva.

Na sjednici je također dana suglasnost Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije za stjecanje i uknjižbu prava nekretnine u vlasništvu Grada Vukovara bez naknade.

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI