Ispiši ovu stranicu

Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Na ovome će mjestu biti novi gradski trg Na ovome će mjestu biti novi gradski trg Foto: Marija Molnar

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

Novo su igralište posjetili gradski čelnici Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, zamjenica mu Ivana Mujkić i pročelnik Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig, a dočekala su ih djeca koja pohađaju Dječji vrtić Vukovar I.

- Na ovaj smo način razveselili mnoga dječja lica iz ovog dijela grada koja se sada bezbrižno mogu igrati, sve to uz radove koje je obavila gradska tvrtka Komunalac te uz financiranje tvrtke INA koja dio svoje dobiti vraća u korist lokalne zajednice – izjavio je Penava. 

Igraliste Vatikanska1


Novo se igralište sastoji od natkrivenog tornja, duple ljuljačke, stolice za ljuljanje, heksagonalnog sustava, klackalice, vrtuljka te gumene podloge koja je značajno sigurnija od betona i puno bolja opcija za dječju igru. No, ovo je tek početak uređenja ovog dijela grada.

- Postavili smo novo dječje igralište i tako započeli fazno uređenje ove javne površine u Vatikanskoj ulici. Naime, sukladno plansko-projektnoj dokumentaciji, ova će površina u budućnosti biti uređeni trg s pratećim sadržajima, a nadamo se da bi iduće godine mogli završiti s kompletnim radovima – najavio je Čulig.

U Vukovaru je inače 56 dječjih igrališta što predstavlja najveći broj igrališta u prosjeku u odnosu na druge lokalne samouprave u našem okruženju. 

 

Igraliste Vatikanska4

 

Pročitano 679 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar