Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Beroš: 934 aktivna slučaja koronavirusa, prosječna dob 48 godina

Ministar zdravstva Vili Beroš Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: HRV

U Hrvatskoj su 136 dana od pojave koronavirusa 934 aktivna bolesnika, među kojima je njih 91 na bolničkom liječenju te četiri na respiratoru, a prosječna dob oboljelih je 48 godina, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak na sjednici Vlade.

Dosad je testirano 88.235 osoba, a njih 3325 bilo je pozitivno. Postotak pozitivnih u odnosu na ukupno testiranih iznosi 3,77 posto. Dosad se oporavilo 2277 osoba.

"Od početaka ovog dijela vala pojavilo se nekoliko žarišta. Uz Đakovo i Zagreb veći broj oboljelih bilježimo u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji", rekao je Beroš.

Najviše uvezenih slučajeva dolazi iz Srbije, 30 oboljelih i 44 kontakta, iz BiH je 12 oboljelih i 10 kontakata, a Slovenije 10 oboljelih i 5 kontakata.

"U protekla dva tjedna susrećemo se s novim izazovima, unosu zaraze iz susjednih zemalja, povećanom broju zaraženih u noćnim klubovima i obiteljskim i ostalim okupljanjima", kazao je Beroš.

Kao odgovor na to obavlja se pojačani nadzor u noćnim klubovima koji već daje rezultate, a revidiraju se i preporuke HZJZ-a za privatna i javna okupljanja.

Pročitano 729 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI