Ispiši ovu stranicu

Donesena odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca

Donesena odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca Arhiva

Na sjednici gradskog vijeća Grada Vinkovaca većinom glasova vijećnika donesena je odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Vinkovaca za 2020. Godinu. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više prijedloga ali su gradske vlasti na početku mandata zauzele stav kako će svake godine ići s pet laureata.
- Odlučili smo se za pet imena ili institucija, a to su dr.sc. Anica Bilić, upraviteljica Centra za znanstveni radu u Vinkovcima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dr.sc. Marko Dizdar, ravnatelj Instituta za arheologiju u Zagrebu, Antun Jelić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, Rukometni klub “Spačva” Vinkovci te prijatelj grada Vinkovaca Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega s kojim već 25 godina imamo uspješnu suradnju”, rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja.

Zlatna plaketa “Grb Grada Vinkovaca” bit će već tradicionalno uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, blagdana sv. Ilije, zaštitnika Vinkovaca.

Na sjednici gradskog vijeća donesena je i odluka o izvršenju proračuna za 2019. Godinu u iznosu 161 milijun kuna te odluka o drugom rebalansu proračuna za 2020. godinu a prema rebalansu proračunska masa iznosi 289 milijuna i 680 tisuća kuna.

Pročitano 896 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI