Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održana 8. sjednica Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar

Gospodarsko vijeće ŽK Vukovar Gospodarsko vijeće ŽK Vukovar HRV

Na 8. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar, članovima su prezentirani problemi u poslovanju tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije uzrokovani epidemijom Korona virusa, te prijedlozi HGK povezani s epidemijom.

Naglašeno je kako je HGK i Županijska komora Vukovar promptno reagirala i kontinuirano predstavljala vezu između poduzetnika i nadležnih institucija, te je sve informacije o novim uvjetima kao i mogućnostima potpora prosljeđivala tvrtkama odmah po njihovoj objavi. Također je zahtjeve i probleme poduzetnika uobličavala u konkretne prijedloge za postupanje nadležnim tijelima.

Potpore tvrtkama za zadržavanje radnih mjesta zbog epidemije koronavirusom predstavili su predstojnik HZZ područnog ureda Vinkovci  Dražen Jerković i  Julijana Martinović. Osvrnuli su se i na prošlo razdoblje i zadovoljstvo poduzetnika na brzom reagiranju i brzoj isplati sredstava. Rečeno je kako je za mjesec ožujak do svibnja isplaćeno 135 milijuna kuna potpore za mjeru očuvanja radnih mjesta za područje naše županije koju je koristilo 2 tisuće poslodavaca za 16 tisuća radnika.

Od 1. srpanja ide mjera i za mikro poduzetnike, a uvode se i dvije nove mjere – potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj i skraćivanje radnog vremena.

Pročitano 719 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI