Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održan okrugli stol Sportom kroz život

Sudionici okruglog stola Sudionici okruglog stola Foto: JU Sportski objekti Vukovar

U okviru provedbe projekta „Sportom kroz život“ i u organizaciji Javne ustanove Sportski objekti Vukovar,  održan je Okrugli stol s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti uključivanja djece i mladih u socijalnom riziku u sportske aktivnosti kao i unaprjeđenja kvalitete života djece i socijalno ugroženih obitelji u Vukovaru, kako bi se smanjilo siromaštvo i socijalna nejednakost.

Na okruglom stolu je u okviru projekta napravljen presjek svih dosadašnjih aktivnosti.

- Razvijena su tri sportska programa za 150 pripadnika ciljane skupine, a trenutno je u projekt uključeno 97 pripadnika te skupine koji svakodnevno dolaze na sportske aktivnosti. Riječ je o programima: mala škola sporta za djecu predškolske dobi, škola sporta za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i obuka neplivača – rekla je voditeljica projekta Ivona Vrebac.

Na okruglom stolu su sudjelovali dionici koji se bave djecom u socijalnom riziku kao što su predstavnici nositelja projekta Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“, predstavnici partnera iz Grada Vukovara, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, ravnateljice Dječjih vrtića Vukovar 1 i 2,  te ravnateljice Osnovnih škola Dragutina Tadijanovića i Josipa Matoša Vukovar.

Projekt  koji je započeo 29. ožujka 2019., a traje do 29. ožujka 2021. godine,  vrijedan je gotovo milijun kuna i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 825 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Pročitano 941 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI