NAJNOVIJE
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)

Održan okrugli stol Sportom kroz život

Sudionici okruglog stola Sudionici okruglog stola Foto: JU Sportski objekti Vukovar

U okviru provedbe projekta „Sportom kroz život“ i u organizaciji Javne ustanove Sportski objekti Vukovar,  održan je Okrugli stol s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti uključivanja djece i mladih u socijalnom riziku u sportske aktivnosti kao i unaprjeđenja kvalitete života djece i socijalno ugroženih obitelji u Vukovaru, kako bi se smanjilo siromaštvo i socijalna nejednakost.

Na okruglom stolu je u okviru projekta napravljen presjek svih dosadašnjih aktivnosti.

- Razvijena su tri sportska programa za 150 pripadnika ciljane skupine, a trenutno je u projekt uključeno 97 pripadnika te skupine koji svakodnevno dolaze na sportske aktivnosti. Riječ je o programima: mala škola sporta za djecu predškolske dobi, škola sporta za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i obuka neplivača – rekla je voditeljica projekta Ivona Vrebac.

Na okruglom stolu su sudjelovali dionici koji se bave djecom u socijalnom riziku kao što su predstavnici nositelja projekta Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“, predstavnici partnera iz Grada Vukovara, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, ravnateljice Dječjih vrtića Vukovar 1 i 2,  te ravnateljice Osnovnih škola Dragutina Tadijanovića i Josipa Matoša Vukovar.

Projekt  koji je započeo 29. ožujka 2019., a traje do 29. ožujka 2021. godine,  vrijedan je gotovo milijun kuna i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 825 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Pročitano 162 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija