Ispiši ovu stranicu

Najavljen novi studij informatike na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru

Studentima informatike 3000 kuna stipendije Studentima informatike 3000 kuna stipendije Foto: Marija Molnar

Dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Željko Sudarić i dekan Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić potpisali su Sporazum o zajedničkom izvođenju studijskoga programa iz područja informatike.

Potpisivanju su nazočili i potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, zastupnica u bivšem sazivu Hrvatskoga sabora Marijana Balić, predsjednik Uprave FINE Dražen Čović i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. 


Tehničko veleučilište u Zagrebu je najveće veleučilište u Hrvatskoj koje izvodi studije u području inženjerske odnosno tehničke struke. Izvode studije u polju graditeljstva, elektrotehnike mehatronike, strojarstva, robotike, informatike i računarstva.

-
Smatramo da ima dovoljno mladih ljudi zainteresiranih za ovaj studij, a koji mogu pomoći razvoju ovog kraja – istaknuo je dekan Malčić.

Dekan Sudarić pak naglasio je kako žele da Vukovar postane studentski grad s 1200 do 1500 studenata koji će donijeti gradu dodanu vrijednost.

- Potpisali smo ovaj ugovor zato što naše veleučilište trenutno nema kadrova iz tog područja, a koje mora iznjedriti u iduće tri godine. Do tada će naš mentor biti Tehničko veleučilište u Zagrebu. Nadamo se kako ćemo iduće akademske godine upisati prve studente na ovaj studij. Naš strateški partner u ovom projektu je FINA koja svim studentima informatike daje stipendije od 3000 kuna - rekao je Sudarić, dodavši da im je u planu i studij primaljstva u suradnji s vukovarskom bolnicom te Hrvatskom komorom primalja.

Predsjednik Uprave FINE Čović istaknuo je da FINA u suradnji s akademskom zajednicom odnosno pojedinim fakultetima otvara svoje razvojne centre i na taj način dislocira dio svojih razvojnih kapaciteta koji su inače bili u središnjci.

- Drago mi je da su se dvije visokoškolske ustanove dogovorile kako bi otvorile jedan ovakav smjer ovdje, a u FINI će svi budući studenti imati priliku, prije svega, obavljati stručnu praksu, raditi preko student servisa i sudjelovati u programu stipendiranja kojim nastojimo privući što veći broj mladih na rad u jednoj ovakvoj kompaniji – istaknuo je Čović. 

Nakon potpisivanja sporazima, nazočni su obišli i radove na uređenju Razvojnog centra FINE u Vukovaru, inače sedmog po redu u Hrvatskoj.

 

 

Pročitano 1471 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar