NAJNOVIJE
Dvije novozaražene osobe iz Vukovara

U priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije navodi se kako je na području županije 12 novopozitivnih osoba na koronavirus.

(Subota, 11 Srpanj 2020 10:25)
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)
U Vukovaru teže ozlijeđen motociklist i suputnica

Jučer oko 14,30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, nekontroliranim spaljivanjem suhih biljnih ostataka nenamjerno je izazvan požar na njivi zasađenoj pšenicom čime je vlasniku, 41-godišnjaku iz Mlake Antinske, pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:21)

Najavljen novi studij informatike na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru

Studentima informatike 3000 kuna stipendije Studentima informatike 3000 kuna stipendije Foto: Marija Molnar

Dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Željko Sudarić i dekan Tehničkoga veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić potpisali su Sporazum o zajedničkom izvođenju studijskoga programa iz područja informatike.

Potpisivanju su nazočili i potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, zastupnica u bivšem sazivu Hrvatskoga sabora Marijana Balić, predsjednik Uprave FINE Dražen Čović i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. 


Tehničko veleučilište u Zagrebu je najveće veleučilište u Hrvatskoj koje izvodi studije u području inženjerske odnosno tehničke struke. Izvode studije u polju graditeljstva, elektrotehnike mehatronike, strojarstva, robotike, informatike i računarstva.

-
Smatramo da ima dovoljno mladih ljudi zainteresiranih za ovaj studij, a koji mogu pomoći razvoju ovog kraja – istaknuo je dekan Malčić.

Dekan Sudarić pak naglasio je kako žele da Vukovar postane studentski grad s 1200 do 1500 studenata koji će donijeti gradu dodanu vrijednost.

- Potpisali smo ovaj ugovor zato što naše veleučilište trenutno nema kadrova iz tog područja, a koje mora iznjedriti u iduće tri godine. Do tada će naš mentor biti Tehničko veleučilište u Zagrebu. Nadamo se kako ćemo iduće akademske godine upisati prve studente na ovaj studij. Naš strateški partner u ovom projektu je FINA koja svim studentima informatike daje stipendije od 3000 kuna - rekao je Sudarić, dodavši da im je u planu i studij primaljstva u suradnji s vukovarskom bolnicom te Hrvatskom komorom primalja.

Predsjednik Uprave FINE Čović istaknuo je da FINA u suradnji s akademskom zajednicom odnosno pojedinim fakultetima otvara svoje razvojne centre i na taj način dislocira dio svojih razvojnih kapaciteta koji su inače bili u središnjci.

- Drago mi je da su se dvije visokoškolske ustanove dogovorile kako bi otvorile jedan ovakav smjer ovdje, a u FINI će svi budući studenti imati priliku, prije svega, obavljati stručnu praksu, raditi preko student servisa i sudjelovati u programu stipendiranja kojim nastojimo privući što veći broj mladih na rad u jednoj ovakvoj kompaniji – istaknuo je Čović. 

Nakon potpisivanja sporazima, nazočni su obišli i radove na uređenju Razvojnog centra FINE u Vukovaru, inače sedmog po redu u Hrvatskoj.

 

 

Pročitano 263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija