Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

OBŽ: Sedam novooboljelih, u samoizolaciji još 313 osoba

Ilustracija Ilustracija Arhiva HRV

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađen je ukupno 191 uzorak, a sedam je bilo pozitivno na koronavirus, Sve osobe su iz Đakova, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 120 s područja Đakova. Jučer nitko nije hospitaliziran u KBC-e Osijek, gdje je i dalje 24 oboljelih na bolničkom praćenju, no nitko nema teže simptome bolesti. Samoizolacija je određena za novih 313 kontakata pozitivnih na koronavirus, pa je ukupno na području županije pod tom mjerom 1.466 osoba. Policija je obavila šest provjera i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Kako javlja HRT- studio Osijek, Tomislav Dijanić iz Službe za epidemiologiju đakovačke ispostave Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, je danas gostujući u Studiju 4 Hrvatske televizije na pitanje što je u Đakovu bilo presudno i je li jasno da tamo sada postoji lokalna transmisija, rekao: "Pitanje je što se podrazumijeva pod lokalnom transmisijom. Kad smo saznali mi smo napravili veliku obradu, još analiziramo podatke. Bilo je slučajeva prenošenja s djece na roditelja", rekao je dodavši ipak da je toga bilo mali broj.
Danas se očekuju nove mjere u borbi protiv koronavirusa. Čini se kako karantena za sada nije opcija za stanovnike Đakova, ali se mogu očekivati dodatna ograničenja u svakodnevnom životu. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas će zasjedati u Đakovu, a moguće mjere objavit će nakon sastanka.

Pročitano 699 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI