Ispiši ovu stranicu

Alvir: Ne širite dezinformacije o nestalima

Ljiljana Alvir Ljiljana Alvir HRV

Savez Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja traži od političkih stranaka, raznih organizacija, interesnih skupina, aktivista i pojedinaca zaustavljanje širenja dezinformacija vezano uz potragu za osobama nestalim u Domovinskom ratu, piše u priopćenju za javnost  koje je potpisala predsjednica udruge Ljiljana Alvir.

 Potraga za nestalim osobama nije obustavljena, a institucije Republike Hrvatske u suradnji s članovima obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila ulaže sve raspoložive resurse u rješavanje pitanja nestalih osoba, stoji u priopćenju.

Udruga zahvaljuje svima koji iskreno pomažu ili podržavaju obitelji u potrazi za istinom, a svima koji čine suprotno i uznemiravaju obitelji lažima i ucjenama, poručuje da će pokrenuti sankcioniranje zbog lažnih izjava i uznemiravanja.

Temeljem Zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, koji je zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja donesen 2019. godine, udruga će pokrenuti sankcioniranje onih koji tvrde da znaju lokacije masovnih grobnica, a prešućuju istinu.

Obitelji nestalih hrvatskih branitelja, koje okuplja savez, jesu očajne i u strahu kako će njihovi najmiliji možda zauvijek ostati imena i bojevi na popisu nestalih, ali ne zbog zaustavljenih istraga nego zbog opstrukcija i manipulacija koje dolaze iz Srbije, napisala je Alvir.

Pročitano 761 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun