NAJNOVIJE
Vukovarski osnovnoškolci otišli na besplatno ljetovanje

Grad Vukovar i ove je godine organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva je skupina učenika sinoć krenula na ljetovanje u Velom Lošinju, na koje ih je ispratio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

(Subota, 11 Srpanj 2020 08:44)
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)
U Vukovaru teže ozlijeđen motociklist i suputnica

Jučer oko 14,30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, nekontroliranim spaljivanjem suhih biljnih ostataka nenamjerno je izazvan požar na njivi zasađenoj pšenicom čime je vlasniku, 41-godišnjaku iz Mlake Antinske, pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:21)
U Đakovu još 12 pozitivnih na koronavirus

Osječko-baranjska županija bilježi 20 novih oboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer Civilne zaštite te županije.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:16)

Alvir: Ne širite dezinformacije o nestalima

Ljiljana Alvir Ljiljana Alvir HRV

Savez Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja traži od političkih stranaka, raznih organizacija, interesnih skupina, aktivista i pojedinaca zaustavljanje širenja dezinformacija vezano uz potragu za osobama nestalim u Domovinskom ratu, piše u priopćenju za javnost  koje je potpisala predsjednica udruge Ljiljana Alvir.

 Potraga za nestalim osobama nije obustavljena, a institucije Republike Hrvatske u suradnji s članovima obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila ulaže sve raspoložive resurse u rješavanje pitanja nestalih osoba, stoji u priopćenju.

Udruga zahvaljuje svima koji iskreno pomažu ili podržavaju obitelji u potrazi za istinom, a svima koji čine suprotno i uznemiravaju obitelji lažima i ucjenama, poručuje da će pokrenuti sankcioniranje zbog lažnih izjava i uznemiravanja.

Temeljem Zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, koji je zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja donesen 2019. godine, udruga će pokrenuti sankcioniranje onih koji tvrde da znaju lokacije masovnih grobnica, a prešućuju istinu.

Obitelji nestalih hrvatskih branitelja, koje okuplja savez, jesu očajne i u strahu kako će njihovi najmiliji možda zauvijek ostati imena i bojevi na popisu nestalih, ali ne zbog zaustavljenih istraga nego zbog opstrukcija i manipulacija koje dolaze iz Srbije, napisala je Alvir.

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija