Ispiši ovu stranicu

Novih 56 slučajeva zaraze korona virusa u Hrvatskoj

Novih 56 slučajeva zaraze korona virusa u Hrvatskoj Foto: Arhiv HRV-a

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih trenutno ima 2539, izvijestio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

"Danas je broj novooboljelih u Hrvatskoj u dvadeset i četiri satnom razdoblju 56, što znači da je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2539" izvijestila je pomoćnica ravnatelja Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš na konferenciji za medije.

U Gradu Zagrebu je 23 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj 12, po pet u Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji. Po dvije novooboljele osobe su iz Zadarske županije i Koprivničko-križevačke te po jedna iz Brodsko-posavske i Varaždinske županije.

Ukupno je testirano 75.437 uzoraka, samo u 24 sata njih 780. Na bolničkom liječenju nalazi se 51 osoba, na respiratoru nema bolesnika. 

Ukupan broj ozdravljenih je 2150, što je jedna osoba više. Ukupan broj preminulih je i dalje 107. 

KONTROLA KLUBOVA

Zbog podataka o tome da su kontakti sa zaraženima zabilježeni i u nekoliko noćnih klubova donesena je odluka o provedbi mjere kontrola u klubovima, najavio je voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović.

To znači  da će inspektori s policijom obilaziti noćne klubove i izvršiti uvid da li se pridržavaju preporuka. Prvo će upozoravati i tražiti od vlasnika da uklone nepravilnost, a ako se to bude ponovilo obavijesti će nadležne institucije, prije svega Državni inspektorat, rekao je Božinović.

Rekao je i kako će građani iz BiH moći ući u Hrvatsku bez obveze samoizolacije samo u slučajevima neodgodivih osobnih razloga, kao i ranije.

"Ako postoje neodogodivi osobni razlozi, o tome odluku donosi granična policija,  pogotovo ako se osoba vrati u roku od 24 sata", kazao je Božinović dodavši kako nova odluka o režimu na granici istječe 30. lipnja te ostaje mogućnost da se nakon toga revidira. 

Pročitano 633 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar