NAJNOVIJE
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)
U Vukovaru teže ozlijeđen motociklist i suputnica

Jučer oko 14,30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, nekontroliranim spaljivanjem suhih biljnih ostataka nenamjerno je izazvan požar na njivi zasađenoj pšenicom čime je vlasniku, 41-godišnjaku iz Mlake Antinske, pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:21)
U Đakovu još 12 pozitivnih na koronavirus

Osječko-baranjska županija bilježi 20 novih oboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer Civilne zaštite te županije.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:16)
Jedna novooboljela osoba iz Županje

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novooboljela osoba od koronavirusa i to iz Županje, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Petak, 10 Srpanj 2020 09:44)

Hrvatska iznad europskoga prosjeka po konzumaciji ilegalnih droga

Hrvatska iznad europskoga prosjeka po konzumaciji ilegalnih droga PU VSŽ

Povodom “Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama” u Vinkovcima je održana  preventivno-  edukativna radionica s ciljem educirati mlade  o opasnostima od ovisnosti o opojnim drogama. Hrvatska je među vodećim zemljama po konzumaciji opojnih droga rekao je Dragoslav Živković glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske.

-Europsko istraživanje o pušenju, pijenju alkohola i uzimanju droga među učenicima provedeno 2015. godine ukazuje na rasprostranjenost i laku dostupnost droga u Hrvatskoj. Naime, Hrvatska se prema konzumaciji ilegalnih droga u životu nalazi iznad europskog prosjeka pa tako 22% učenika navodi kako je barem jednom u životu probalo drogu, a najučestalija droga koju konzumiraju je marihuana. Također, percepcija dostupnosti marihuane u odnosu na druge droge je visoka.  Ovakav trend potkrjepljuju i statistički pokazatelji PU vukovarsko-srijemske prema kojima je tijekom prošle godine najviše izvršeno zapljena marihuane. Da su ove činjenice zabrinjavajuće impliciraju nam i navodi više od 90% ovisnika o teškim drogama kako su najprije konzumirali marihuanu.- naglasio je Živković.

Obilježavanjem ovog Međunarodnog dana želimo upozoriti cjelokupnu javnost, poglavito mlade, na problem zlouporabe droga u društvu. Preventivno -edukativna akcija održana je zajedničkom suradnjom   Policijske uprave vukovarsko-srijemske , Grada Vinkovaca, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije, Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci te Zavodom za javno zdravstvo VSŽ.

Pročitano 86 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija