Ispiši ovu stranicu

Đakovo bilježi osam novih, a Osijek četiri slučaja koronavirusa

Đakovo bilježi osam novih, a Osijek četiri slučaja koronavirusa Foto: Arhiv HRV-a

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović izvijestio je na koferenciji za medije o 12 novozaraženih koronavirusom na tom području.

- U Đakovu je od jučer osam zaraženih i četvero iz Osijeka. Među oboljelima je i dvoje djece iz Đakova. Na području Osječko-baranjske županije trenutno je aktivno 79 slučajeva koronavirusa. U KBC-u Osijek imamo 18 pacijenata, nema pacijenata na respiratoru -  istaknuo je Ivanović.

S obzirom na epidemiološku situaciju, u ovoj županiji nastavljaju intenzivne aktivnosti na suzbijanju širenja zaraze i to počevši od uzimanja i analize uzoraka do liječenja i provođenja niza epidemioloških mjera prema oboljelima i njihovim kontaktima.

ČEKAJU SE REZULTATI 500 TESTIRANJA

- Provodimo zaista veliki broj testiranja uzoraka kako bi se utvrdilo stvarno stanje i zaustavilo daljnje širenje oboljenja. Samo u zadnja 48 sati provedeno je više od 500 analiza uzoraka i s tim aktivnostima se nastavlja. Između ostalih, nastavljena je obrada dječjeg vrtića, a epidemiolozi će uzeti uzorke i svih osoba koje su bile na krizmi prošle nedjelje koju je vodio nadbiskup u miru Marin Srakić. Naime, iz tog kruga već imamo jednu pozitivnu osobu - rekao je Ivanović.

Pozvao je ujedno sve građane Osječko-baranjske županije na oprez i odgovorno ponašanje, odnosno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, između ostalih i u vezi nošenja maski u javnom prijevozu.

Epidemiolozi su jučer odredili samoizolaciju za još 167 osoba pa je pod tom mjerom trenutno 631 osoba. Policija je povećala broj provjera osoba u samoizolaciji i posjetila 77 osoba, a samo jedna osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi u Osijeku, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

U SAMOIZOLACIJI DJECA, RODITELJI, KRIZMANICI, KUMOVI...

U Đakovu je preko 400 ljudi u samoizolaciji, istaknuo je na izvanrednoj konferenciji za medije gradonačelnik Đakova Marin Mandarić. Riječ je o 80-ero djece i njihovih roditelja, 140 krizmanika, njihovih kumova i roditelja

- Situacija je malo otišla u krivo i odgovornim ponašanjem možemo spriječiti eskalaciju. Moramo spriječiti kontakte, moramo se držati socijalne distance. Zabrinjava činjenica da se virus preko vrtića i krizme proširio po gradu, nije samo u samostanu, sjemeništu i nadbiskupiji. Apeliram što manje socijalnih kontakata, druženja, izlazaka - izjavio je Mandarić.

 

 

Pročitano 583 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar