Ispiši ovu stranicu

Održana početna konferencija EU projekta „Swim“

U Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar održana je početna konferencija EU projekta „Swim“. Riječ je o sedmom, posljednjem, projektu kojega je Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ te povukla EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno u iznosu od 1.423.471,38 kuna.

Korisnik projekta „Swim“ je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Sportski objekti Vukovar u periodu od 3 godine, a svrha projekta je osigurati potrebna sredstva za uključivanje djece na području grada Vukovara, od 1. do 4. razreda osnovne škole, u sportske programe gradskog plivališta, što će u konačnici doprinijeti i unapređenju kvalitete života djece na području grada Vukovara.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić ovom prigodom je istaknula kako je projekt „Swim“ jedan od lijepih primjera kako u sinergiji gradskih ustanova i tvrtki, ovoga puta Sportskih objekata Vukovar i VURA-e, nastaju zajednički projekti.

-Ovaj je projekt posebno dobar jer je usmjeren na djecu,  kako bi se  u njima pobudila svijest o zdravom načinu života i važnosti bavljenja sportom-istaknula je Mujkić .

Ravnatelj Sportskih objekata Vukovar prof. Ivan Szabo  naglasio je  kako je ovaj projekt namijenjen djeci koja su osnove plivanja usvojila te se nastoje baviti plivanjem kao najzdravijom tjelesnom aktivnošću koja pomaže njihovom tjelesnom i psihičkom razvoju.

Koordinatorica projekta Mateja Crnjac rekla je da je projekt namijenjen minimalno za 50 djece, no kako se nadaju da će odaziv biti veći.

-U okviru projekta nabavit će se novo vozilo koji će djecu prevoziti od matičnih škola do sportskih objekata i na taj način povećat će se dostupnost sportskih sadržaja na području grada Vukovara. Treninzi su zamišljeni dva ili tri puta tjedno, ovisno o dogovoru s ravnateljima škola- istaknula je koordinatorica projekta.

Pročitano 773 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI