Ispiši ovu stranicu

Osim u bolnicama, posjet zabranjena i u domovima za starije i nemoćne

Na području Vukovarsko-srijemske županije u srijedu je, nakon više od mjesec dana, ponovno registrirana oboljela osoba od COVID-19, o čemu je Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije obavijestio Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Sukladno tome, a u cilju održavanja povoljne epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije donio je Odluku o zabrani posjeta u bolnicama Vinkovci i Vukovar te zabranu posjeta u svim domovima za starije i nemoćne, kao i udomiteljskim obiteljima, na području naše županije do daljnjega. Samim time, posjete su zabranjene i u Domu za starije i nemoćne Vukovar.

- Osim zabrane posjeta, našim korisnicima je od stupanja Odluke na snagu zabranjen i odlazak u grad, odnosno napuštanje prostorija naše ustanove. Mi se pridržavamo svih uputa koje je izdao stožer i nadamo se kako će se ova situacija, uz zalaganje svih, uskoro privesti kraju – rekla je Željka Rajković, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vukovar.

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučuje da djelatnici i korisnici usluga zdravstvenih ustanova te djelatnici ustanova u sustavu socijalne skrbi, koriste zaštitne maske i zaštitnu opremu. Spomenimo, Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije nastavlja aktivno pratiti epidemiološku situaciju na području Vukovarsko-srijemske županije i opravdanost provedbe donesene mjere te apelira na sve građane da se ponašaju odgovorno, poštuju mjere održavanja socijalne distance, redovito peru ruke te izbjegavaju dodirivanje usta, nosa i očiju.

Pročitano 1079 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI