Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu VSŽ

Zgrada Zavoda za hitnu medicinu VSŽ Zgrada Zavoda za hitnu medicinu VSŽ Foto: Arhiva HRV

U Vinkovcima je na prigodnoj svečanosti otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije čija investicija zajedno s opremanjem iznosi 8 milijuna kuna, a u cijelosti je financirana iz županijskih decentraliziranih sredstava.

Ravnatelj Zavoda Mato Matić kaže kako su izgradnjom ove zgrade, djelatnici i pacijenti dobili kvalitetan prostor koji će omogućiti još bolju zdravstvenu zaštitu građana i pacijenata. Nova zgrada, čija je površina 1.000 m2 (prizemlje i kat) sadrži prostor za prijem pacijenata, reanimaciju, ambulantu, prostor za rad i odmor djelatnika, garaže za vozila, upravu, edukacijski centar i arhivu.

Podsjetimo kako je Zavod za hitnu medicinu VSŽ započeo s radom 2011.godine i do sada nije imao vlastiti prostor u kojem bi obavljao svoju djelatnost.

Radovi su trajali dvije godine, a zemljište je poklonila Opća županijska bolnica Vinkovci.

- Nova zgrada je temelj za daljnji razvoj izvanbolničke hitne medicine i kvalitetno zbrinjavanje životno ugroženih građana na području naže županije - kaže ravnatelj Matić.

Matić je za idući mjesec najavio i izgradnju zgrade ispostave Zavoda za hitnu medicinu koja će se nalaziti u Županijskoj ulici u Vukovaru za koju je Vukovarsko-srijemska županija osigurala milijun i 700 tisuća kuna za prvu fazu gradnje, a zemljište je darovao Grad Vukovar.

Pročitano 776 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI