NAJNOVIJE
Izborni prag u 5. izbornoj jedinici prešle četiri liste

Prema podatcima DIP-a objavljenima u 23 sata sa 71,93 posto obrađenih biračkih mjesta u petoj izbornoj jedinici saborske su mandate osvojile četiri liste.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 23:23)
Vukovar: Najviše glasova dobio HDZ, slijedi Domovinski pokret

Prema nepotpunim privremenim podatcima DIP-a u Vukovaru je najviše glasova 40,05 posto osvojio HDZ, slijedi Domovinski pokret sa 34,85 posto te SDP sa 17,05 posto glasova .

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 22:22)
HDZ pobijedio, Penava ušao u Sabor

U petoj izbornoj jedinici prema 27, 64 posto prebrojanih glasova na parlamentarnim izborima pobijedio je HDZ osvojivši 50,82 posto glasova, SDP-ova koalicija dobila je 19,26 posto, Domovinski pokret 17,75 posto, a Most je blizu prelaska izbornoga praga, ima 4,73 posto.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 21:16)
Izlaznost na izbore manja za 3,68 posto

Na birališta u Hrvatskoj do 16.30 sati izašlo je 34,04 posto upisanih birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 17:22)
Župan Galić položio cvijeće na grob Marka Babića

Na grob pukovnika Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru cvijeće je položio i svijeću upalio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 16:30)
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)

Stožer civilne zaštite do daljnjeg zabranio posjete vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici

Zbog povećanog broja zaraženih COVID-19 virusom u Osječko-baranjskoj županiji, ali i zbog najnovijeg slučaja zaraze jedne osobe koronavirusom u Vukovaru, vukovarsko-srijemski Stožer civilne zaštite odlučio je do daljnjega zabraniti posjete vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici i Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

O najnovijoj mjeri županijskog Stožera civilne zaštite, ravnateljica vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice  dr. Vesna Bosanac naglasila je kako ona ima za cilj štititi bolnice od mogućeg ulaska COVID-a 19 virusa u ove zdravstvene ustanove.  

-To je dobra mjera, jer ćemo na taj način još više štititi bolnicu, a Stožer je vjerojatno na takvu odluku ponukala najnovija pojava koronavirusa u Vukovaru kod osobe koja se zarazila u susjednoj Republici Srbiji prije tjedan dana. Uzeli smo nalaze svih njenih kontakata pa ćemo vidjeti rezultate. Činjenica jeste da nam se sada pojavljuju uvezeni slučajevi, a budući da mi imamo otvorene granice sa Srbijom i BiH, za očekivati je da će takvih slučajeva biti još- rekla je dr. Bosanac.

Naglasila je kako Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obavlja uredovno sve preglede pacijenata te da bolničke trijažne ambulante rade punim kapacitetima jer kroz njih moraju prolaziti svi pacijenti koji dolaze na preglede u bolnicu, a  također do danas kroz njih su morale proći i sve osobe koje su išle u posjetu bolesnicima u bolnicu.

-Mi smo sada u bolničkim specijalističkim ambulantama počeli raditi punim kapacitetom, pacijentima koji dolaze, uzimaju se podatci i mjeri se temperatura. Prosječno kroz naše trijažne ambulante dnevno prođe oko 900 osoba, a samo u protekla 24 sata kroz trijažne ambulante prošlo je 1.033 osobe.-rekla je Bosanac

Poručila je sugrađanima da i dalje ostanu odgovorni i da se suzdrže od odlaska u kupovinu u susjedne zemlje, BIH i Republiku Srbiju  te da  potrebnu kupovinu obave u najbližim trgovinama u mjestima u kojima žive.

Pročitano 136 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija