Ispiši ovu stranicu

Četiri nova slučaja zaraze koronom u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji

Četiri nova slučaja zaraze koronom u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji Foto: Arhiv HRV-a

U posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, ukupno je obrađeno 148 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na virus COVID-19, i to za tri osobe iz Đakova i jednu iz Osijeka, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za osobe koje su bile u kontaktu s novooboljelima pa je trenutno pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 255 osoba. Ondje je trenutno aktivno na koronavirus 27 osoba, od kojih su 13 časne sestre iz Đakova. U KBC-u Osijek hospitalizirano je sedam osoba i to pet časnih sestara iz Đakova i dvoje iz Osijeka, no nitko nije životno ugrožen. Ostali oboljeli nalaze se na liječenju kod kuće.

Policija je jučer obavila 18 samoinicijativnih provjera poštivanja mjere samoizolacije te u jednom slučaju u Osijeku utvrdila kršenje te mjere. Dojava građana o kršenju samoizolacije nije bilo.

O aktualnim događanjima na području Osječko-baranjske županije danas su raspravljali članovi Stožera civilne zaštite. Kako je rečeno, epidemiološka situacija je pod kontrolom i u Osijeku i u Đakovu. Epidemiološke službe uzele su obrise od svih kontakata pozitivnih na COVID-19, pa je u tijeku obrada oko 200 uzoraka.

Predstavnici KBC-a i Zavoda za javno zdravstvo jučer su obavili i dodatne provjere stanja u Đakovu te, kako je izvješteno na sjednici Stožera, izravno se uvjerili u odličnu organizaciju života te epidemiološko-higijensku situaciju u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi prostori su detaljno dezinficirani, a uvjeti za samoizolaciju u samostanu su dobri, s tim da među časnim sestrama ima i više medicinskih sestara koje su stručne za pružanje stalne medicinske skrbi, navode iz Stožera civilne zaštite OBŽ..

 

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar