Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Započeli radovi na izgradnji crpne stanice Teča

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Započeli su radovi na izgradnji crpne stanice Teča na Savi kod Račinovaca čija je investicija vrijedna gotovo 38 milijuna kuna.

Nova crpna stanica se gradi neposredno uz postojeću koja je stradala u poplavi 2014. godine te će se njenom izgradnjom osigurati sigurna odvodnja zaobalnog područja.

- Crpna stanica Teča je sagrađena 1932.godine, a puknućem nasipa u 2014., bila je prikrivena vodenim stupcem više od tri metra. Doveli smo ju u privremenu funkciju ali je ona svoje odslužila i privremeno će raditi još dvije godine. Na svoj 90.-ti rođendan ćemo ju zamijeniti ovom novom koja će omogućiti sigurnost odvodnje na 2.000 ha poljoprivrednog zemljišta – rekao je generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković.

Đuroković je naglasio i kako se istodobno radi na velikom projektu obnove lijevo obalnih nasipa u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u dužini od 172 km.

- Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 370 milijuna kuna od kojih su 85 posto sredstva Europske unije, odnosno 315 milijuna kuna, a 55 milijuna kuna sredstva Vlade RH kroz Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatskih voda. To će omogućiti zapošljavanje operative jer se u ovom trenutku radi na devet dionica i ugovorenim radovima od 300 milijuna kuna, a do kraja godine očekujemo ugovoriti radove za još 50 milijuna kuna – kaže Đuroković dodajući kao se ovim projektom planira u iduće dvije do tri godine u cijelosti obnoviti nasipe u kritičnom području.

Pročitano 673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI