NAJNOVIJE
Održan 2. Dunav kup

U organizacija Plivačkog kluba Vukovar održan je 2 Dunav kup u plivanju gdje je nastupilo šest ekipa. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček – Čestitam organizatorima što su uspjeli organizirati turnir unatoč epidemiološkim mjerama i vjerujem da će u epidemiološkom smislu proći sve u najboljem redu obzirom da se radi o natjecanju u zatvorenom objektu. Želim svim natjecateljima puno uspjeha i neka pobjedi najbolji. Nadam se da će ovaj Dunav kup s godinama postati tradicionalan, ovo je drugi put ali vjerujem da će s godinama postati tradicionalan i okupljati sve veći broj natjecatelja.Plivanje4

Zadovoljstvo održanim turnirom izrazio je predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Luka Jurić – Imamo određenja ograničenja i pridržavanje svih epidemioloških mjera zbog toga je broj plivača smanjen na 100 kako bi se uopće moglo održati. Imali smo veliki broj upita od Zagreba na dalje za sudjelovanje na natjecanju ali zbog epidemioloških mjera morali smo to smanjiti - rekao je Jurić. Ostvareni rezultati bit će uskoro poznati.Plivanje3  Plivanje2

(Subota, 24 Listopad 2020 12:45)
Hrvatska i Srbija dogovorile koje lokacije treba pretražiti u potrazi za nestalima

Hrvatska i Srbija dogovorile su se u petak koje lokacije treba pretražiti u potrazi za preostalih 1900 nestalih u ratu, javila je Hina nakon sastanka dvaju povjerenstava u Beogradu.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:43)
Gradonačelnik primio korisnike kadrovskih stanova

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primili su u Gradskoj vijećnici korisnike kadrovskih stanova kojima su ključevi dodijeljeni ove godine.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:15)
Novi neželjeni rekord u OBŽ, 193 novopozitivnih na koronavirus

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord - navedeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:12)
U RH danas 2.242 novozaraženih koronavirusom, 16 preminulih

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 2.242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 16 osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. 

(Subota, 24 Listopad 2020 10:48)
U VSŽ 68 novopozitivnih na COVID-19; devet iz Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata 68 je novopozitivnih osoba na COVID-19.

(Subota, 24 Listopad 2020 10:22)
Počinje zimsko računanje vremena

Večeras prelazimo na zimsko računanje vremena.

(Subota, 24 Listopad 2020 09:13)

Započeli radovi na izgradnji crpne stanice Teča

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Započeli su radovi na izgradnji crpne stanice Teča na Savi kod Račinovaca čija je investicija vrijedna gotovo 38 milijuna kuna.

Nova crpna stanica se gradi neposredno uz postojeću koja je stradala u poplavi 2014. godine te će se njenom izgradnjom osigurati sigurna odvodnja zaobalnog područja.

- Crpna stanica Teča je sagrađena 1932.godine, a puknućem nasipa u 2014., bila je prikrivena vodenim stupcem više od tri metra. Doveli smo ju u privremenu funkciju ali je ona svoje odslužila i privremeno će raditi još dvije godine. Na svoj 90.-ti rođendan ćemo ju zamijeniti ovom novom koja će omogućiti sigurnost odvodnje na 2.000 ha poljoprivrednog zemljišta – rekao je generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković.

Đuroković je naglasio i kako se istodobno radi na velikom projektu obnove lijevo obalnih nasipa u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u dužini od 172 km.

- Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 370 milijuna kuna od kojih su 85 posto sredstva Europske unije, odnosno 315 milijuna kuna, a 55 milijuna kuna sredstva Vlade RH kroz Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatskih voda. To će omogućiti zapošljavanje operative jer se u ovom trenutku radi na devet dionica i ugovorenim radovima od 300 milijuna kuna, a do kraja godine očekujemo ugovoriti radove za još 50 milijuna kuna – kaže Đuroković dodajući kao se ovim projektom planira u iduće dvije do tri godine u cijelosti obnoviti nasipe u kritičnom području.

Pročitano 184 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija