Ispiši ovu stranicu

Policija u Borovu zaplijenila 770 kg duhana

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina, a rezultiralo je zapljenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su jučer, 3. lipnja, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, pretražili više obiteljskih kuća u Borovu koje je 46-godišnjak koristio te pronašli 770,3 kg duhana u kartonskim kutijama i pvc vrećama bez obveznih markica Ministarstva financija RH. Pronašli su i električni stroj za rezanje duhana te električni stroj za ovlaživanje duhanskih prerađevina. Pretragom je pronađen i novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u različitim valutama za koji postoji sumnja da je stečen kaznenim djelom.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a 46-godišnjak je danas, uz kaznenu prijavu,  predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Vrijednost zaplijenjenog duhana u prodaji na ilegalnom tržištu je 154.000,00 kuna, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800,00 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 616.000,00 kuna.

O zapljeni slijedi obavijest i Područnom carinskom uredu Osijek radi provođenja porezno-upravnog postupka naplate trošarina od 46-godišnjaka.

Pročitano 983 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar