NAJNOVIJE
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)

Skrbili za 160 korisnika i primili preko 2 tisuće telefonskih poziva

Nabavljali namirnice i lijekove za stare i nemoćne Nabavljali namirnice i lijekove za stare i nemoćne Foto: CKVU

Nakon što je izbila koronakriza i na našem su se području organizirali brojni volonteri kako bi kroz Crveni križ pomogli starijima i nemoćnima u nabavci osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova, a sve kako bi što manje izlazili iz svojih domova s obzirom na činjenicu da su bili jedna od najugroženijih skupina od bolesti COVID-19.

Koliko je točno volontera radilo tijekom koronakrize i za koliko korisnika u Vukovaru, pojasnio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš.

- Naši su volonteri odlazili pomagati onima koji nisu imali nikoga drugoga da za njih ode u trgovinu ili ljekarnu. Svakodnevno smo na terenu imali 73 volontera i još 20-tak u pripremi za slučaj potrebe, a skrbili su ukupno za 160 korisnika. Na naš telefon za psiho-socijalnu pomoć zaprimili smo preko dvije tisuće poziva, od onih koji su bili u potrebi za namirnicama ili lijekovima do onih koji su tražili više informacija o koronavirusu i kako se snaći u cijeloj toj situaciji – rekao je Glavaš.

Zahvaljujući donaciji Vukovarsko-srijemske županije, Crveni križ Vukovar podijelio je za Uskrs i pakete pomoći najugroženijima.

- Donirali su nam 300-tinjak paketa kojima smo uveselili ljude u potrebi za Uskrs, a za tu smo priliku uspjeli složiti i 100-tinjak paketa od donacija građana – istaknuo je Glavaš.

Crveni križ Vukovar proveo je ujedno i akciju pomaganja osobama koje su tijekom koronakrize ostale bez posla.

- Hrvatski Crveni križ prikupio je podatke o osobama koje su zbog korone ostale bez posla tako da smo u Vukovaru od jučer počeli s podjelom paketa pomoći. U ovoj ćemo akciji podijeliti oko 150 takvih paketa – naglasio je Glavaš.

Zasad je ovo bila jednokratna akcija, a u Crvenome križu se nadaju kako će biti prilike da se ljudima koji su zbog korone ostali bez posla podijeli još paketa pomoći.

 

 

 

 

Pročitano 178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija