Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Zračna luka Osijek spremna za prijem putnika i prve letove

U Zračnoj luci Osijek sve je spremno za prijam putnika prema epidemiološkim pravilima koja nalažu Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nacionalni stožer.

Prema riječima direktora Zračne luke Davora Forgića Zračna luka Osijek slijedi službene upute javnozdravstvenih i regulatornih tijela Republike Hrvatske te je, prema tome, osigurala zaštitu putnika od epidemije koronavirusa (COVID-19).  Djelatnici Zračne luke u Osijeku obvezni su  nositi maske koje prekrivaju nos i usta radi svoje zaštite i zaštite putnika. Ako netko od putnika nema zaštitnu masku, može je kupiti u prodavaonici Zračne luke .

U putničkoj su zgradi postavljene vidljive obavijesti i informacije putnicima o zaštiti od epidemije. Na šaltere za registraciju putnika, ulaz u "gate" i infopult postavljene su pregrade od pleksiglasa kako ne bi bilo izravnog doticaja službenika i putnika. Određena je prostorija za sanitarni pregled putnika kako bi se putnike koji su pod sumnjom da su zaraženi koronavirusom odvojilo od ostalih putnika do dolaska nadležnih službi navode u Zračnoj luci Osijek ističući kako se prostor putničke zgrade obvezno se čisti i dezinficira prije i nakon svakog leta. U čekaonicama su između stolica osigurani razmaci od metar i pol tako što je zabranjeno sjedenje na određenim mjestima. Putnici će o sigurnosnim mjerama razglasom biti informirani svakih 30 minuta.

Točan datum početka letenja još se ne zna ni za jednu od kompanija čiji zrakoplovi dolaze uj Zračnu luku Osijek, ali karte se prodaju i za Trade Air, i za Croatia Airlines, i za Eurowings.

- Kada dobijemo prvu službenu potvrdu da s određenim datumom kreću, najmanje tjedan dana prije započet ćemo ekipiranje u potrebnom broju. Sami ćemo se auditirati kako bismo utvrdili jesmo li posloženi da možemo sve to odraditi.- rekao je direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić.

Pročitano 732 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI