NAJNOVIJE
Izborni prag u 5. izbornoj jedinici prešle četiri liste

Prema podatcima DIP-a objavljenima u 23 sata sa 71,93 posto obrađenih biračkih mjesta u petoj izbornoj jedinici saborske su mandate osvojile četiri liste.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 23:23)
Vukovar: Najviše glasova dobio HDZ, slijedi Domovinski pokret

Prema nepotpunim privremenim podatcima DIP-a u Vukovaru je najviše glasova 40,05 posto osvojio HDZ, slijedi Domovinski pokret sa 34,85 posto te SDP sa 17,05 posto glasova .

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 22:22)
HDZ pobijedio, Penava ušao u Sabor

U petoj izbornoj jedinici prema 27, 64 posto prebrojanih glasova na parlamentarnim izborima pobijedio je HDZ osvojivši 50,82 posto glasova, SDP-ova koalicija dobila je 19,26 posto, Domovinski pokret 17,75 posto, a Most je blizu prelaska izbornoga praga, ima 4,73 posto.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 21:16)
Izlaznost na izbore manja za 3,68 posto

Na birališta u Hrvatskoj do 16.30 sati izašlo je 34,04 posto upisanih birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 17:22)
Župan Galić položio cvijeće na grob Marka Babića

Na grob pukovnika Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru cvijeće je položio i svijeću upalio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 16:30)
U RH 57 slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnicama 93 osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 14:01)
Dobar odaziv birača na parlamentarnim izborima

Iz Državnog izbornog povjerenstva javljaju kako pandemija koronavirusa te mjere zaštite nisu zaustavile hrvatske birače u nakani da glasuju na izborima za Hrvatski sabor.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 12:28)

Zračna luka Osijek spremna za prijem putnika i prve letove

U Zračnoj luci Osijek sve je spremno za prijam putnika prema epidemiološkim pravilima koja nalažu Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nacionalni stožer.

Prema riječima direktora Zračne luke Davora Forgića Zračna luka Osijek slijedi službene upute javnozdravstvenih i regulatornih tijela Republike Hrvatske te je, prema tome, osigurala zaštitu putnika od epidemije koronavirusa (COVID-19).  Djelatnici Zračne luke u Osijeku obvezni su  nositi maske koje prekrivaju nos i usta radi svoje zaštite i zaštite putnika. Ako netko od putnika nema zaštitnu masku, može je kupiti u prodavaonici Zračne luke .

U putničkoj su zgradi postavljene vidljive obavijesti i informacije putnicima o zaštiti od epidemije. Na šaltere za registraciju putnika, ulaz u "gate" i infopult postavljene su pregrade od pleksiglasa kako ne bi bilo izravnog doticaja službenika i putnika. Određena je prostorija za sanitarni pregled putnika kako bi se putnike koji su pod sumnjom da su zaraženi koronavirusom odvojilo od ostalih putnika do dolaska nadležnih službi navode u Zračnoj luci Osijek ističući kako se prostor putničke zgrade obvezno se čisti i dezinficira prije i nakon svakog leta. U čekaonicama su između stolica osigurani razmaci od metar i pol tako što je zabranjeno sjedenje na određenim mjestima. Putnici će o sigurnosnim mjerama razglasom biti informirani svakih 30 minuta.

Točan datum početka letenja još se ne zna ni za jednu od kompanija čiji zrakoplovi dolaze uj Zračnu luku Osijek, ali karte se prodaju i za Trade Air, i za Croatia Airlines, i za Eurowings.

- Kada dobijemo prvu službenu potvrdu da s određenim datumom kreću, najmanje tjedan dana prije započet ćemo ekipiranje u potrebnom broju. Sami ćemo se auditirati kako bismo utvrdili jesmo li posloženi da možemo sve to odraditi.- rekao je direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić.

Pročitano 152 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija