Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Virtualni tjedan za Marijine obroke

Humanitarna organizacija Marijini obroci, koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava školski obrok za više od 1,4 milijuna djece, otkazala je ovogodišnju tradicionalnu humanitarnu utrku Trčimo za dijete 31, koja se trebala održati 31.svibnja.

No, unatoč ograničenjima koja onemogućavaju organizaciju utrke, koncerata, sajmova, predstavljanja Marijinih obroka i drugih događaja u kojima bi se međusobno družili, odlučili su kroz cijeli ovaj tjedan organizirati virtualne aktivnosti  na društvenim mrežama za svoje volontere i podupiratelje, koji će završiti zajedničkom utrkom na 5 kilometara diljem Lijepe Naše.

Virtualni tjedan za Marijine obroke započeo je u ponedjeljak, 25. svibnja, uz sportske aktivnosti koje će ih pripremiti za utrku.
U utorak, 26. svibnja je upriličeno čitanje knjige osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa : Baraka koja je nahranila milijun djece.  Srijeda je namijenjena za kuhanje, odnosno pripremu slasnih i jednostavnih jela u svojim domovima.
Četvrtak je predviđen za virtualno druženje s volonterima iz cijele Hrvatske uz najbolje anegdote iz svijeta volontiranja za Marijine obroke, dok će u petak, 29. svibnja, održati virtualni koncert za Marijine obroke!

Kraj tjedna je predviđen je za najmlađe te će ih u subotu 30. svibnja učiti crtati.  

Finale tjedna je predviđen za humanitarnu utrku koja će se održati u nedjelju, 31. Svibnja kada će svi koji to žele, moći trčati za Marijine obroke!  Iz udruge pozivaju zainteresirane da pronađu stazu dugačku 5 kilometara u svojoj blizini i u nedjelju trče zajedno s njima. Svi  natjecatelji koji se prijave putem linka doniraju kotizaciju od 55 kuna i na svoj će e-mail dobiti osobni startni broj. Prijave traju do četvrtka, 28.svibnja. Svoj rezultat putem raznih aplikacija potom treba priložiti  na facebook stranici Marijinih obroka, a najbolji trkač i trkačica bit će nagrađeni.

Događaj je namijenjen za dobročinitelje iz cijele Hrvatske!

Pročitano 644 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI