Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Besplatna užina vukovarskim osnovnoškolcima

Predstavljanje projekta Predstavljanje projekta Foto: J. Vrdoljak

Gradu Vukovaru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 745.500,56 tisuća kuna  u svrhu provedbe projekta „Bez brige za užinu“, kojim su obuhvaćene osnovne škole u gradu Vukovaru.

Riječ je o projektu kojeg je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Operativni program za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., a financiran je u 100 postotnom iznosu.  

-Cilj projekta je osigurati besplatnu hranu za djecu čiji roditelji nemaju tu mogućnost iz vlastitih sredstava, a u svrhu smanjivanja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi – izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava.

Po riječima direktorice Razvojne agencije Vukovar Vedrane Žilić, projekt se odnosi na djecu u riziku od siromaštva, odnosno korisnike dječjeg doplatka kojima je na ovaj način osigurana užina u školi. 

Pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Kobašević je izrazio zadovoljstvo ovim projektom pojasnivši  da projekt obuhvaća 737 učenika, odnosno 40 posto svih učenika, te da Grad u suradnji sa VURA-om provodi još nekoliko projekata koji se odnose na vukovarske osnovne škole.

Partneri na projektu su osnovne škole Nikola Andrić, Antun Bauer, Siniša Glavašević, Blago Zadro, Mitnica i Dragutin Tadijanović, čija  je ravnateljica Lidija Miletić zahvalila Gradu, koji je početkom prošle godine preuzeo njihova osnivačka prava.

Pročitano 663 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI