Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Stožer: Troje novoobljelih, jedna osoba preminula

Ilustracija Ilustracija HRV

U protekla 24 sata troje je novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a preminula je jedna osoba, objavio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite koji je najavo da organizacija svadbi počinje od 27. svibnja, a sportska natjecanja od 30. Svibnja, prenosi Hina.

Novooboljeli su iz Osječko - baranjske i Koprivničko - križevačke županije, a ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj iznosi 2237.

Hospitalizirano je 117 oboljelih, jednako kao jučer. Na respiratoru je devet pacijenata, a ukupan broj preminulih je 97, priopćio je Stožer.

Broj umrlih za jedan je više nego jučer, a  prijepodne je ličko-senjski stožer civilne zaštite izvijestio da je umrla je pacijentica (1960.) s područja općine Udbina kojoj je prije više od 40 dana utvrđen koronavirus i kojoj je transplantiran bubreg, a uz osnovnu bolest, imala je niz popratnih dijagnoza.

Do sada je testirano 58.091 osoba, od toga 1070 u posljednja 24 sata.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će preporuke s epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti od 27. svibnja. 

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Od 27. svibnja predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

Usuglašeno je i da će se od 30. svibnja omogućiti sportska natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen, navodi se u priopćenju.

Pročitano 821 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI