NAJNOVIJE
Lions klub Vukovar darivao učenike osnovnih škola

U veljači ove godine Lions klub Vukovar po prvi puta je organizirao zabavu pod maskama koja je bila humanitarnog karaktera. Prodajom ulaznica skupljena je određena količina novaca i u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola u Vukovaru, učenicima koji su ostvarili izvrsnost  u izvanškolskim aktivnostima uručeni su poklon paketi kupljeni upravo skupljenim novcem – Sve naše aktivnosti imaju humanitarnu notu usmjerenu prema onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Ove godine smo po prvi puta organizirali akciju ovoga tipa pa su učenici Osnovnih škola Antuna Bauera, Siniše Glavaševića i Nikole Andrića za skupljenu količinu novaca dobili poklon pakete sa sportskom opremom koja će im, nadam se, biti korisna u budućnosti – rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Akciju je podržao i Grad Vukovar – Izuzetna mi je čast prisustvovati svakom događaju koji je humanitarnog karaktera pa tako i ovom. Moram naglasiti kako Lions klub Vukovar živi s Gradom Vukovarom u smislu humanitarnih akcija i doprinosima u svim segmentima društva, od pomoći starijim osobama do poticanja mladih i na tome smo im jako zahvalni. Ono što mi je posebno drago što ovdje imamo priliku vidjeti kako se uistinu potiče istovremeno i izvrsnost, ali i bavljenje sportom. Grad Vukovar surađuje s Lions klubom u jednom velikom dugogodišnjem projektu i od nas mogu i dalje očekivati podršku u financijskom smislu, ali i bilo kojem drugom – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Troje učenika iz ovih vukovarskih osnovnih škola nisu krili svoje oduševljenje – Dvije godine za redom sam bio županijski prvak u informatici i želim zahvaliti svima koji su prepoznali moj potencijal i koji su me nagradili – rekao je Stefan Brković, učenik osmog razreda OŠ Nikole Andrića. Tanja Turukalo učenica je petoga razreda OŠ Siniše Glavaševića i već dugi niz godina trenira gimnastiku u Gimnastičkom klubu Vukovar – Ova nagrada je za mene poticaj da budem što bolja, a mladima bih poručila da rade ono što vole i da u tome budu uporni jer se samo tako može doći do rezultata – rekla je Tanja koja je osvojila mnoštvo medalja za svoj klub. Iz OŠ Antuna Baure nagradu je primio Gabrijel Knežević, učenik šestoga razreda koji aktivno trenira nogomet i stolni tenis – Iz ova dva sporta imam tri medalje i planiram i dalje trenirati. Osjećam se odlično zbog nagrade koju sam dobio za svoj trud i hvala svima iz Lions kluba Vukovar – poručuje Gabrijel.

Iz Lions kluba Vukovar poručuju kako će nastaviti organizirati brojne humanitarne akcije, a nadaju se kako će upravo ova postati i tradicionalna.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 17:43)
Stožer civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedjeljom

Zbog povoljne epidemiološke situacije danas je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio dvije Odluke.

Zbog povoljne epidemiološke situacije izmjenom Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, ukida se zabrana rada nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Izmjenom Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 omogućeno je da se na tržnicama prodaje cvijeće, ali i svi drugi proizvodi koji su se prodavali i prije ograničenja, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo-- navodi se u priopćenju Stožera civilne zašite.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 15:06)
Najnoviji podatci NSCZ: nema novooboljelih, jedna osoba preminula

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101, izvijestio je  Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

Do sada su testirane 63.682 osobe, od toga 1.260 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 42 osobe, a na respiratoru je pet pacijenata. Ozdravilo je 2046 osoba, 11 više nego dan ranije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 14:24)
Zbog korone odgodili uspon na najviši planinski vrh Portugala

Zbog epidemije koronavirusa, planinari Hrvatskog planinarskog društva Vučedol iz Vukovara morali su odgoditi osvajanje najvišeg portugalskog vrha i to desetak sati prije polaska aviona. Također su imali u planu ove godine i uspon na najviši vrh Alpa Mont Blanc, međutim i taj će put sačekati neke povoljnije uvjete.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 13:30)
Besplatna užina vukovarskim osnovnoškolcima

Gradu Vukovaru dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 745.500,56 tisuća kuna  u svrhu provedbe projekta „Bez brige za užinu“, kojim su obuhvaćene osnovne škole u gradu Vukovaru.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:44)
Djeca se vraćaju u vrtiće

Polaznici vukovarskih dječjih vrtića vraćaju se u vrtiće.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 12:16)
I Osječko-baranjska županija od jučer nema pozitivnih na koronavirus

Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus i na području Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 26 Svibanj 2020 10:16)

Penava: " Ovo je ipak grad heroja i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i generacija koje dolaze"

Penava: " Ovo je ipak grad heroja i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i generacija koje dolaze" Foto: Valerija Lozančić

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara Damir Barna, gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava,  zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, predsjednik Gradskog vijeća grada Vukovara Tomislav Šota, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih ogranaka vukovarskog HDZ-a napustili su članstvo HDZ-a te nastavljaju djelovati neovisno, potvrdili su na  konferenciji za medije.


-Ovo je za nas izuzetno težak i emotivan trenutak. Da, napuštamo HDZ to je sada već svima jasno, i to nam nije drago i mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odabrati, naravno, ovo prvo. HDZ je odlučio nastaviti sramotnu šutnju kao i proteklih 29 godina. Okrenuo je leđa Vukovaru i tim činom pregazio vrijednosti žrtava. Stoga se svi mi zahvaljujemo na suradnji i krećemo svojim putem. Podsjećam, ovo je ipak grad heroja i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i generacija koje dolaze. Ne samo da su nam okrenuli leđa i nastavili sa sramotnom šutnjom, već  su i od nas tražili da pustimo te teme i prepustimo zaboravu –  poručio je tom prigodom Penava dodajući kako sve što čine, čine iz ispravnih razloga. Naveo je tri glavna razloga istupanja iz HDZ-a.
-Prvi razlog odlaska je neprocesuiranje ratnih zločina, nitko u ovoj državi nije odgovarao za razoreni grad. Dugi razlog je gospodarski. Vukovar se konstantno koristi u marketinške svrhe. Treće i ključno, popis stanovništva. Još jednom je, nevjerojatnom odredbom da manjinci popisuju manjince, u političkoj trgovini između HDZ-a i koalicijskih partnera izdan Vukovar. Teret će ponovno snositi građani grada Vukovara. Ustupak prema koalicijskom partneru je stavljen ispred žrtve i interesa grada Vukovara – naglasio je Penava dodajući kako je isti petak kada je u Saboru donesen zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog domovinskog pijeteta, pao i dogovor da se u popis stanovništva ide po pravilima koja su unijela kaos u Vukovaru 2012. godine te trgovinu HDZ-a i SDSS-a.
 - Naši ciljevi su jasni, ja nikada nisam pričao priče. Svi mi koji smo ovdje, koji izlazimo iz HDZ-a, izlazimo u neovisnu stranku. Kako će se zvati i kako ćemo je oformiti, to je pred nama. Teza koju godinama provlačim je da su neke vrijednosti iznad politike i stranačke stege. Ovo je tektonika, ovo je krupan događaj, snažna poruka. Ovo nije hir ili ambicija jednog čovjeka. Ovo je krupna, teška odluka cijelog gradskog odbora iza koje su neprospavane noći, ali ovom odlukom zadnje maske padaju. Pozivam druge da smognu snage i hrabrosti i prate ovaj put-pozvao je Penava.

-Bivši predsjednik Josipović i drugi znaju što znači imati Vukovar protiv sebe. Nemojte se igrati s Vukovarom, nemojte se igrati s ovim ljudima. Iza nas stoji velika većina građana ovog grada. Tko krene loše, tko krene gazit... tko kreće đonom, dobit će lakat – poručio je Penava.

- Zašto je došlo do ove odluke, trebali bi upitati sve na vertikali HDZ-a iznad gradskog odbora – poručio je dosadašnji predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vukovara Damir te također zahvalio svima na dugogodišnjoj suradnji i radu.

-Kao utemeljitelj  4. ogranka HDZ-a 1989. godine, nakon 30 godina i 5 mjeseci odlučio sam napustiti HDZ. Čekao sam da stranka, posebice njen sadašnji predsjednik Andrej Plenković,  počne poštivati različita mišljenja i uvaži rezultate unutarstranačkih izbora,  ali to nisam dočekao – poručio je Šota.

Pročitano 209 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija