Ispiši ovu stranicu

Turska agencija TIKA donirala 200 paketa potrebitima u VSŽ

Turska agencija TIKA donirala 200 paketa potrebitima u VSŽ Foto: Radio Vinkovci

U okviru projekta “Donacija humanitarnih paketa” turska međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA uručila je danas 200 paketa Vukovarsko – srijemskoj županiji, a koja će ih proslijediti centrima za socijalnu skrb u Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a oni obiteljima u potrebi.

Donaciju je u ime Vukovarsko – srijemske županije primio pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb Darko Dimić, a uručio mu ih je ispred Turske agencije za suradnju i koordinaciju-TIKA, koordinator-ataše Haşim Koç.

-Međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA koja ima svoj ured u Zagrebu, već dugi niz godina pomaže našu županiju, još iz doba poplava u županjskoj Posavini. Tako su evo i danas donirali 200 paketa hrane koje ćemo u ovo vrijeme ugroze od virusa COVID 19, s kojom se u našoj županiji svakodnevno i uspješno borimo, proslijediti najpotrebitijim obiteljima, a dio paketa biti će upućen i u općinu Gunja - rekao je pročelnik Dimić.

Koordinator TIKA-e u Zagrebu Hasim Koc rekao je kako su u Hrvatsku prvi put došli 2014. kada su poplave zahvatile županjsku Posavinu, a TIKA je provela razvojni plan u okviru kojeg je pružena pomoć obiteljima u poplavljenoj Gunji. Tada su u okviru projekta 50 obitelji donirani plastenici, a 50 steone krave. Isto tako, TIKA je zaslužna i za djelomičnu restauraciju Islamskog kulturnog centra i džamije oštećene u poplavama.

-Nalazimo se u mjesecu ramazana i tradicija je priređivati svečane večere s kojima se prekida post. Kako nismo u mogućnosti to ove godine realizirati zbog pandemije koronavirusa kojom su jednako pogođene i Hrvatska i Turska odlučili smo se organizirati ovu humanitarnu akciju te pakete s prehrambenim proizvodima donirati potrebitim obiteljima. U Hrvatskoj ćemo podijeliti ukupno 1.100 paketa vrijednosti 50 tisuća eura, a Vukovarsko-srijemska županija je prva u koju smo došli. Nakon Vinkovaca, akcija se nastavlja u Karlovcu, Gospiću, Šibeniku, Sisku i završava u Zagrebu - rekao je Haşim Koç i za kraj poželio svima  da se ova situacija s korona krizom što prije smiri i da se vratimo normalnom životu. 

Pojedinčana vrijednost doniranih paketa je oko 350 kuna, a sadrže prehrambene namirnice koje proizvodi hrvatska tvrtka “Podravka”.

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA međunarodna je agencija Republike Turske koja postoji u 60 zemalja svijeta. Ured u Hrvatskoj otvoren je u ožujku 2016. godine pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, te djeluje u suradnji i uz podršku tijela lokalne i regionalne vlasti, institucija i ministarstava.

Pročitano 993 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić