NAJNOVIJE
Obveza nošenja maski u poštama, bankama, kod frizera i pedikera...

Nacionalni stožer civilne zaštite poručio je  kako na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

-Donesena je odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice te je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama - rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.
Odluka stupa na snagu danas.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak pojasnio je da je već ranije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke i sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:51)
Zbog korone odgođeno natjecanje orača u Opatovcu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na preporuku župabijskoga Stožera civilne zaštite, odgođeno je 18.natjecanje orača Vukovarsko-srijemske županije koje je trebalo biti održano u petak 17.srpnja 2020. u Opatovcu.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 15:28)
U Hrvatskoj opet porast broja novozaraženih, od jučer oboljele 92 osobe

Hrvatskoj su u protekla 24 sata potvrđene 92 novozaražene osobe koronavirusom pa je u ovom trenutku broj aktivnih slučajeva 1.204, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 14:28)
Na području OBŽ šest novooboljelih osoba

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus - tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira, javlja Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka , a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus.
U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba pa se trenutno u samoizloaciji nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 12:29)
U tijeku je oralna vakcinacija lisica

Na području Republike Hrvatske u tijeku je oralna vakcinacija lisica.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:42)
Večeras u Dvorcu Eltz izložba slika iz Graza i jazz koncert

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav Art festa u perivoju Dvorca Eltz  večeras će biti predstavljeno slikarstvo iz zbirke grada Graza i jazz koncert More Love Ensembla.

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 10:00)
Na području VSŽ 10 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 10 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 - 4 oboljele osobe su iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara. 

(Srijeda, 15 Srpanj 2020 09:43)

Turska agencija TIKA donirala 200 paketa potrebitima u VSŽ

Turska agencija TIKA donirala 200 paketa potrebitima u VSŽ Foto: Radio Vinkovci

U okviru projekta “Donacija humanitarnih paketa” turska međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA uručila je danas 200 paketa Vukovarsko – srijemskoj županiji, a koja će ih proslijediti centrima za socijalnu skrb u Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a oni obiteljima u potrebi.

Donaciju je u ime Vukovarsko – srijemske županije primio pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb Darko Dimić, a uručio mu ih je ispred Turske agencije za suradnju i koordinaciju-TIKA, koordinator-ataše Haşim Koç.

-Međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA koja ima svoj ured u Zagrebu, već dugi niz godina pomaže našu županiju, još iz doba poplava u županjskoj Posavini. Tako su evo i danas donirali 200 paketa hrane koje ćemo u ovo vrijeme ugroze od virusa COVID 19, s kojom se u našoj županiji svakodnevno i uspješno borimo, proslijediti najpotrebitijim obiteljima, a dio paketa biti će upućen i u općinu Gunja - rekao je pročelnik Dimić.

Koordinator TIKA-e u Zagrebu Hasim Koc rekao je kako su u Hrvatsku prvi put došli 2014. kada su poplave zahvatile županjsku Posavinu, a TIKA je provela razvojni plan u okviru kojeg je pružena pomoć obiteljima u poplavljenoj Gunji. Tada su u okviru projekta 50 obitelji donirani plastenici, a 50 steone krave. Isto tako, TIKA je zaslužna i za djelomičnu restauraciju Islamskog kulturnog centra i džamije oštećene u poplavama.

-Nalazimo se u mjesecu ramazana i tradicija je priređivati svečane večere s kojima se prekida post. Kako nismo u mogućnosti to ove godine realizirati zbog pandemije koronavirusa kojom su jednako pogođene i Hrvatska i Turska odlučili smo se organizirati ovu humanitarnu akciju te pakete s prehrambenim proizvodima donirati potrebitim obiteljima. U Hrvatskoj ćemo podijeliti ukupno 1.100 paketa vrijednosti 50 tisuća eura, a Vukovarsko-srijemska županija je prva u koju smo došli. Nakon Vinkovaca, akcija se nastavlja u Karlovcu, Gospiću, Šibeniku, Sisku i završava u Zagrebu - rekao je Haşim Koç i za kraj poželio svima  da se ova situacija s korona krizom što prije smiri i da se vratimo normalnom životu. 

Pojedinčana vrijednost doniranih paketa je oko 350 kuna, a sadrže prehrambene namirnice koje proizvodi hrvatska tvrtka “Podravka”.

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA međunarodna je agencija Republike Turske koja postoji u 60 zemalja svijeta. Ured u Hrvatskoj otvoren je u ožujku 2016. godine pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, te djeluje u suradnji i uz podršku tijela lokalne i regionalne vlasti, institucija i ministarstava.

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija