NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Turska agencija TIKA donirala 200 paketa potrebitima u VSŽ

Turska agencija TIKA donirala 200 paketa potrebitima u VSŽ Foto: Radio Vinkovci

U okviru projekta “Donacija humanitarnih paketa” turska međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA uručila je danas 200 paketa Vukovarsko – srijemskoj županiji, a koja će ih proslijediti centrima za socijalnu skrb u Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a oni obiteljima u potrebi.

Donaciju je u ime Vukovarsko – srijemske županije primio pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb Darko Dimić, a uručio mu ih je ispred Turske agencije za suradnju i koordinaciju-TIKA, koordinator-ataše Haşim Koç.

-Međunarodna agencija za suradnju i koordinaciju TIKA koja ima svoj ured u Zagrebu, već dugi niz godina pomaže našu županiju, još iz doba poplava u županjskoj Posavini. Tako su evo i danas donirali 200 paketa hrane koje ćemo u ovo vrijeme ugroze od virusa COVID 19, s kojom se u našoj županiji svakodnevno i uspješno borimo, proslijediti najpotrebitijim obiteljima, a dio paketa biti će upućen i u općinu Gunja - rekao je pročelnik Dimić.

Koordinator TIKA-e u Zagrebu Hasim Koc rekao je kako su u Hrvatsku prvi put došli 2014. kada su poplave zahvatile županjsku Posavinu, a TIKA je provela razvojni plan u okviru kojeg je pružena pomoć obiteljima u poplavljenoj Gunji. Tada su u okviru projekta 50 obitelji donirani plastenici, a 50 steone krave. Isto tako, TIKA je zaslužna i za djelomičnu restauraciju Islamskog kulturnog centra i džamije oštećene u poplavama.

-Nalazimo se u mjesecu ramazana i tradicija je priređivati svečane večere s kojima se prekida post. Kako nismo u mogućnosti to ove godine realizirati zbog pandemije koronavirusa kojom su jednako pogođene i Hrvatska i Turska odlučili smo se organizirati ovu humanitarnu akciju te pakete s prehrambenim proizvodima donirati potrebitim obiteljima. U Hrvatskoj ćemo podijeliti ukupno 1.100 paketa vrijednosti 50 tisuća eura, a Vukovarsko-srijemska županija je prva u koju smo došli. Nakon Vinkovaca, akcija se nastavlja u Karlovcu, Gospiću, Šibeniku, Sisku i završava u Zagrebu - rekao je Haşim Koç i za kraj poželio svima  da se ova situacija s korona krizom što prije smiri i da se vratimo normalnom životu. 

Pojedinčana vrijednost doniranih paketa je oko 350 kuna, a sadrže prehrambene namirnice koje proizvodi hrvatska tvrtka “Podravka”.

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA međunarodna je agencija Republike Turske koja postoji u 60 zemalja svijeta. Ured u Hrvatskoj otvoren je u ožujku 2016. godine pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, te djeluje u suradnji i uz podršku tijela lokalne i regionalne vlasti, institucija i ministarstava.

Pročitano 992 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija