Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pavliček: Život se polako vraća u normalu

Načelnik Stožera CZ Vukovar, Marijan Pavliček Načelnik Stožera CZ Vukovar, Marijan Pavliček Foto: J. Vrdoljak

Načelnik stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček održao je konferenciju za novinare na kojoj je iskazao zadovoljstvo trenutnim stanjem u gradu Vukovaru, a vezano za pandemiju koronavirusa.

- Situacija je vrlo dobra. Trenutno na području Vukovara imamo jednu zaraženu i dvije ozdravljene osobe. Vjerujem da ćemo uskoro biti bez zaraženih osoba. Broj osoba u samoizolaciji je 51 i on je stalno u opadanju, a riječ je uglavnom o Vukovarcima koji dolaze iz inozemstva i obavezni su dva tjedna provesti u samoizolaciji -  izjavio je Pavliček.

Dodao je kako u prosjeku dnevno dobivaju jednu do dvije prijave o kršenju mjera samoizolacije te da službenici PP Vukovar dnevno obilaze 15 do 20 osoba u samoizolaciji kako bi utvrdili drže li se potrebitih mjera.

Dom zdravlja Vukovar u ambulanti u Borovo naselju i dalje vrši testiranja na COVID 19, a za sada nema niti jedan pozitivan uzorak.

S obzirom da od idućeg ponedjeljka slijedi nova faza popuštanja mjera kada će proraditi kafići, restorani, tržni centri i drugo, Pavliček je pozvao sve da se drže propisanih mjera te najavio kako će komunalni redariti provjeravati koliko se one poštuju na terenu. Najavio je i kako će Grad ići u smjeru oslobađanja naknada za terase ugostiteljskih objekata kako bi se i na taj način pomoglo njihovim vlasnicima koji s obzirom na donesene mjere neće više imati kapacitet kakav su imali do sada.

-Život se polako ali sigurno vraća u normalu tako da ćemo se kroz par tjedana vratiti se u život kakav smo imali prije pojave virusa - rekao je Pavliček.

Pavliček se osvrnuo na upit gradskog vijećnika Živog zida Pavla Josića kojega je zanimalo pitanje naknada, dnevnica i službenih putovanja članova Stožera civilne zaštite Grada Vukovara.

Treba znati i kako članovima gradskog stožera civilne zaštite, koji je od 20. ožujka aktiviran i dežuran 24 sata dnevno, nije isplaćena niti kuna bilo kakve naknade, dnevnica ili putnih troškova niti će biti isplaćen bilo kakav novac. Izabrani smo ispred građana i sve što radimo,  radimo za zajednicu. Mislim kako je Stožer dobro odradio svoj posao - mišljenja je Pavliček.

 

Pročitano 615 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI